Събират се срещу документа и на 25 февруариНов протест срещу

...
Събират се срещу документа и на 25 февруариНов протест срещу
Коментари Харесай

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Събират се против документа и на 25 февруари


 05-1-1 Нов митинг против утвърждението на Истанбулска спогодба се състоя пред Народното събрание през днешния ден. Протестиращите упорстваха тематиката за одобряването на интернационалния документ да отпадне от дневния ред на обществото. Основен претекст за тяхното искане беше противоречивото споменаване на обществения пол.

Протестиращите недоволстваха, че конвенцията е оттеглена за момента, само че не е взето дефинитивно решение и позиция. Тяхното мнение беше, че вниманието на хората се притъпява, документът ще се гласоподава скрито, а в един миг утвърждението му ще бъде оповестено. Гражданите, излезли пред Народното събрание бяха безапелационни, че няма да спрат с митингите, до момента в който ратификацията не бъде оттеглена на цяло.

Техните дейности не престават макар че преди дни министър председателят Бойко Борисов удостовери, че Истанбулската спогодба няма да бъде призната, без да има цялостен консенсус по тематиката в обществото. Противниците на конвенцията оповестиха, че идващият митинг е на 25 февруари пред Народния спектакъл.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР