Събирането на семейството и създаването на перфектната коледна снимка изглежда

...
Събирането на семейството и създаването на перфектната коледна снимка изглежда
Коментари Харесай

Съветите на кралския фотограф за перфектни семейни снимки

Събирането на фамилията и основаването на съвършената коледна фотография наподобява като задача невъзможна, и то без Том Круз. Винаги има някой, който е мигнал, някой който не гледа в апарата, деца пищят или се мръщят и имате извънредно доста размазани фотоси.

Има обаче дребни хитринки, към които можем да прибегнем, с цел да създадем идеалната фамилна фотография, без значение дали по Коледа или друго време на годината.

Фотографът Крис Флойд, който стои зад обичаните ни фотоси на принц Уилям и херцогиня Катрин за 10-ата годишнина от сватбата им, разкрива своите секрети пред английското списание.

Как да изберем най-хубавото място

Ако снимате на закрито, застанете с тил към прозореца и поставете обекта (хората, които снимате) покрай прозореца по този начин, че да са с лице към него и да прониква доста естествена светлина. Фокусирайте върху обекта и от по-близо. Това ще направи фотографията ви тъмна на назад във времето, само че обектът ще бъде ярък, създавайки прелестен трагичен контрастност.

Ако снимате на открито, в действителност е по-добре да снимате на сянка. Слънчевата светлина е най-лошото нещо, което кара хората да наподобяват зле на фотоси. Фотографите обичат облачния ден, тъй като имате онази мека дневна светлина, която прави кожата да наподобява добре и скрива голям брой недостатъци, до момента в който суровата слънчева светлина може да бъде доста нападателна върху лицата на хората.

Кое е най-хубавото време за фотография

Или рано заран, или късно следобяд или вечер. През летните месеци правете фотоси по време на по този начин наречения златен час, когато слънцето залязва и светлината е тъкмо над короните на дърветата. Вълшебно е. Абсолютно същия принцип е и заран, когато слънцето изгрява.

В безоблачен ден по обяд обяд е най-лошото време за снимане на хора, тъй като слънцето е високо и хората стартират да примижават. Но в случай че е облачно, тогава няма огромно значение кога на деня ще снимате.

Как да снимате със смарт телефон

Можете да контролирате експозицията си. Ако задържите пръста си върху екрана за три секунди, той ще се заключи и ще се появи плъзгач, с цел да можете да извършите екрана по-светъл или по-тъмен. iPhone прави всичко да наподобява прекомерно блестящо, тъй че контролирайте експозицията. Използвайте портретен режим, всеки обича портретния режим. Той прави всичко да наподобява по-секси!

Как да се уверите, че няма да има „ заспали “ хора на фотографията

Правете доста фотоси и бройте „ 1, 2, 3... 1, 2, 3.. “ като снимате на 3. Направете доста фотоси ще забележите моделите на намигване на хората и ще разберете по кое време да извършите фотография сред миганията.

Как всички деца и бебета да гледат към вас и да се усмихват

Няма правила тук. Истината е, че просто би трябвало да оставите дребните да вършат каквото си желаят. Можете да изисквате от възрастните да останат спокойни и да не тормозят непрекъснато децата да се усмихват или да гледат в камерата. Възрастните би трябвало да са послушните, а децата ще обезпечат магията и силата на фотографията. Ако възрастните са кротки и мирни, това ще даде опция на фотографа да се концентрира върху децата и да издебне в кой миг да снима.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР