Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в

...
Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в
Коментари Харесай

Забраняват събирането на парични дарения по улиците на София

Събирането на парични дарения на улици, булеварди и площади в София ще бъде неразрешено. Това планува планът за нова разпоредба за публичния ред, която общинските съветници би трябвало да гласоподават на днешното съвещание на столичния общински съвет, заяви Българска национална телевизия. 

Изключения ще се позволяват единствено за акции на БЧК или юридически лица, които са регистрирани в социална изгода, само че след получaване на позволение. За нарушителите глобата е от 100 до 300 лева

Уличните музиканти без позволение също ще бъдат глобявани.

Измененията по наредбата за преместваемите обекти и рекламната активност няма да бъдат гласувани през днешния ден, тъй като по предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова наредбата се връща за ново разискване.

Друга оригиналност са строително-монтажните действия на градежите, като в първичната разпоредба се включваше възбрана за осъществяването им в избрани часове на денонощието, без значение от типа им, само че по рекомендация на Комисията по екологията наредбата е ревизирана по този начин, че да включва единствено шумни действия от градежи. Извън жилищните зони ограничавания за шума няма.

Шумът от заведенията е регламентиран сега и новата разпоредба не планува промени. Когато заведенията не съблюдават нормите на звук, жителите могат да подадат сигнал на 112, а по-късно Общината ще предприеме ограничения, в случай че наредбата не се съблюдава.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР