Събирането и съхраняването на възможно най-много лични данни за даден

...
Събирането и съхраняването на възможно най-много лични данни за даден
Коментари Харесай

Facebook, Google и други ИТ гиганти ще обменят данни на потребителите

Събирането и съхраняването на допустимо най-вече персонални данни за даден консуматор е в основата на бизнеса на много ИТ колоси. Дълго време фирмите зорко пазеха данните, които са събрали и избягваха каквито и да е диалози за тях. Сега това последователно ще се трансформира с новия Data Transfer Project, който стартира да се осъществя. Чрез него ИТ колосите ще могат да обменят персоналните данни на потребителите, оповестява The Verge.

"Смартфон " без екран и други секрети планове на Гугъл

Европейски Съюз наложи рекордна санкция на Гугъл от 4,3 милиарда евро

Идеята звучи смущаващо, само че в действителност има много практична цел и ще е напълно под контрола на потребителите. Тя ще разреши на Фейсбук, Гугъл, Microsoft, Instagram, Flickr, Twitter и още други компании да могат да си трансферират данни една на друга за съответен консуматор, когато той изиска това.

Гугъл желае да размени SMS-ите с нова услуга

Говорещият Гугъл уплаши хората с реализма си

Например, човек качва красиви фотоси във Flickr, само че взема решение, че желае да ги показа и в Instagram и Фейсбук. В сегашната обстановка, същият този човек ще би трябвало да качи същите фотоси в другите обществени мрежи. Това е обвързвано със загуба на време и неудобства.

Data Transfer Project ще разреши на потребителя непосредствено за трансферира определените от него данни в профила си в друга услуга или обществена мрежа. Всичко ще става с няколко клика и няма да се постанова човек да качва едни и същи неща по няколко пъти.

Microsoft стопира поддръжката на класическия Skype

Microsoft сближава Windows 10 с Android и iOS

Освен за улеснение на потребителите, услугата е част и от условията на GDPR (Европейският Общ правилник за отбрана на персоналните данни). В GDPR значимо място взима условието, че потребителите би трябвало да могат да трансферират данните си от една услуга в друга и фирмите са задължени да им обезпечат тази опция.

Гугъл скрито създава правоприемник на Android

Инициативата Data Transfer Project е основана още предходната година. По-голямата част от основите към този момент са положени, като планът е с отворен код и всеки искащ може да се причисли. Системата към този момент поддържа трансфер на фотоси, имейли, контакти, календари, рисунки и други сходни данни сред участниците в плана. Целта е последователно да се основават още повече благоприятни условия и за от ден на ден участници.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР