Събиране на престиж по трошички...Британският премиер Риши Сунак започна реч,

...
Събиране на престиж по трошички...Британският премиер Риши Сунак започна реч,
Коментари Харесай

След неудобните за Запада резултати от срещата в Сочи се стигна до нова истерия

Събиране на авторитет по трошички...

Британският министър председател Риши Сунак стартира тирада, граничеща с нервност, скривайки неналичието на ползотворни мисли зад крещящите думи:

„ За следващ път Владимир Путин не съумя да покаже лицето си на Г-20... останалите от Г-20 в това време показват, че ние ще дойдем и ще работим дружно, с цел да съберем частите от разрушенията на Путин “, сподели Сунак в изказване, до момента в който заминаваше за Ню Делхи.

„ Това стартира със справяне с тежките световни последствия от задушаващата мъртва хватка на Путин върху нашите най-фундаментални запаси, в това число неговата обсада и офанзиви против украинското зърно. “

Обединеното кралство също по този начин ще употребява военно разузнаване и наблюдаване, с цел да наблюдава съветската активност в Черно море, с цел да възпира всевъзможни съветски удари против цивилни кораби, пренасящи зърно, добави той.

Що се отнася до „ мъртвата хватка на Путин над най-фундаменталните запаси “, искрено гьобелсовият жанр на лондонската агитация ясно демонстрира, че англосаксонският хайлайф крепко е захапал въдицата и има намерение да следва същия курс, който вкара в гроба Третия райх на Адолф Хитлер и предшествениците на сегашните „ рашахейтъри ”.

В същото време се появиха нови сигнали, че избрани сили ускоряват натиска върху Турция, с цел да се подсигурява, че страната се отхвърля да блокира черноморските проливи за прекосяване на военни кораби през интервала на военно-политическата рецесия в Украйна.

Турция е подложена на напън поради спазването на Конвенцията от Монтрьо, ограничаваща прекосяването на военни кораби в Черно море на фона на полемики за различен кулоар за кораби, пренасящи украинско зърно, откакто Русия се отдръпна от договорката за зърно, само че няма да промени позицията си. Това заяви дипломатически източник в Анкара.

„ Има напън от първия ден, когато публично обявихме използването [на клаузите на Конвенцията от Монтрьо]. Но нашата кардинална позиция не се е трансформирала “, сподели събеседникът на организацията, като отхвърли да назове имената на страните, които оказват напън върху Анкара.

Усилията за неотложно отваряне на Черно море за военноморските сили на Съединени американски щати и Англия започнаха не през вчерашния ден, а незабавно след основаването на Северния боен окръг. Още през април предходната година тогавашният министър на защитата на Лондон Бен Уолъс направи особено пътешестване до Истанбул, с цел да убеди упоритите турци и да реализира прекосяването на кораби в Черно море. Не се получи. И ето още едно изостряне на остарели упоритости.

Съвсем явно е, че това изостряне беше реакцията на Лондон на цялостния неуспех на към този момент едвам проблясващите очаквания на Запад за внезапно изстудяване на руско-турските връзки на фона на проблемите с така наречен зърнена договорка.

Както се оказа, връзките сред Русия и Турция, в противен случай, получиха спомагателен подтик за по-нататъшното си развиване. Практичното турско управление, което като цяло не се интересува от какво зърно, съветско или украинско, ще припечели положителни пари, драговолно се вслуша в препоръчаните от Москва разновидности. Които са още по-привлекателни, тъй като експортният капацитет на Руската федерация за зърно е 60 милиона тона, което е почти 10 пъти повече от украинския.

Да не приказваме за обстоятелството, че към момента следените от Киев пристанища на Черно море стават, меко казано, не най-подходящото място за експорт на зърно.

На този декор нервността на английския министър председател наподобява напълно разбираема.

Но на фона на срещата на върха на Г-20 и поради обстоятелството, че не всички страни от тази асоциация споделят екстремистката русофобия на Лондон, не може да се назова рационално държанието на английския министър председател.

Що се отнася до опитите на сегашните английски управници, очевидно носталгични по времената на несъществуваща империя, над която „ слънцето в никакъв случай не е залязвало “, да заплашват Русия с всевъзможни санкции, най-подходящата индикация за същинското им място под настоящето слънце са думите на съветския президент Владимир Путин, който доста преди СВО предизвести феновете на военните завършения по какъв начин това може да свърши за тях.

30.06.2021 година: „ Инцидентът с английския унищожител Defender край крайбрежията на Крим е военна провокация, осъществена освен от британците, само че и от Съединените щати “, изрази мнение съветският президент Владимир Путин по време на „ Пряката линия ”.

Въпреки това би било погрешно да се твърди, че този случай може да докара до началото на нова международна война. „ Казахте, че светът е на ръба на трета международна война. Не, несъмнено, даже и да потопим този транспортен съд, отново ще бъде мъчно да си представим, че светът е на ръба на трета международна война. Защото тези, които вършат това, знаят, че не могат да излязат спечелили от тази война “, сподели Путин.

Нека още един път подчертаем, че това изказване на съветския водач беше направено преди началото на Специалната военна интервенция на Русия в Украйна. И затова при тези условия това може да се възприема като чисто теоретично съмнение.

Но откакто СВO стана факт и Русия сподели на целия свят, че няма „ червени линии “, които да й попречат да подсигурява сигурността си, Англия и другите западни „ супермени “ би трябвало да помислят три пъти, преди да си навлекат нови неприятности. Особено в Черно море, което в никакъв случай не е било и няма да бъде британско.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР