Събиране на нови доказателства и изслушване на нова експертиза. Така

...
Събиране на нови доказателства и изслушване на нова експертиза. Така
Коментари Харесай

След като преби госта си и го хвърли през терасата, Христо Митов иска да бъде оправдан

Събиране на нови доказателства и чуване на нова експертиза. Така ще продължи делото против Христо Митов, който беше приет за отговорен от Окръжен съд – Стара Загора, за убийството на Веселин Костов в края на 2021 година в Казанлък.
Прочетете още
Христо Митов не е склонен с присъдата си от 17 години и 6 месеца отнемане от независимост, които би трябвало да се изтърпят при първичен „ непоколебим “ режим, и апелира решението взето на първа инстанция пред Пловдивския апелативен съд. Във вчерашното съвещание подсъдимият пожела да бъде приет за почтен и делото да се гледа изначало.  

Подсъдимият Христо Митов е приет за отговорен  от съда в Стара Загора за това, че на 11 ноември 2021г. в Казанлък, без причина е умъртвил съзнателно неговия прочут Веселин Костов.

Двамата се познавали от лятото на 2021г. Купували си алкохол в дребни количества от близкия до жилищната им постройка  магазин и си приказвали. На въпросната дата двамата отишли в жилището на подсъдимия и пили ракия. След няколко часа Митов блъснал госта си по главата и той паднал на пода, а подсъдимият продължил да го удря. След това го завлякъл до терасата и го преметнал през парапета на балкона от втория етаж.  Домакинът почистил добре жилището си и изпрал всичко. След това слязъл долу и преместил тялото на Костов в профил на блока. Трупът бил открит на идната заран от мъж, който се прибирал от работа.

Пред Пловдивския апелативен съд  Христо Митов изиска анулация на присъдата и връщане на делото за ново разглеждане от първоинстанционния съд, с цел да се постанови оправдателна присъда.

Следващото съвещание е планувано за 16 януари 2024 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР