Събиране на мнозинство за промени в Конституцията в рамките на

...
Събиране на мнозинство за промени в Конституцията в рамките на
Коментари Харесай

Йордан Иванов, ПП-ДБ: Искаме всеки гражданин да може да подаде жалба за нарушение на Конституцията

Събиране на болшинство за промени в Конституцията в границите на постоянно държавно управление на малцинството с втория мандат - по този начин дефинира задачите на ПП-ДБ депутатът Йордан Иванов. В изявление за Нова нюз той разяснява, че измененията в главния закон, които ще реформират правосъдната система са най-големия приоритет на втората политическа мощ в Народното събрание.

Депутатът съобщи, че още от на следващия ден стартират срещите с другите побитически сили, с цел да се търси опция за конституционно болшинство. Йордан Иванов акцентира, че задачата е цялостна смяна в прокуратурата и в същността на институцията на основния прокурор, без оглед неговата персона. Той изясни също, че задачата на правосъдната промяна, която се предлажа, е да приближи правосъдната власт до жителите. Затова ще се желае и по-голяма гражданска квота на разнообразни равнища.



Всеки български жител да има право подава конституционна тъжба, това е една от задачите на правосъдната промяна, която желаят от ПП-ДБ, сподели Йордан Иванов. В момента единствено избрани институции имат право да сезират Конституционния съд, само че не и жителите. Депутатът отхвърли да навлиза в по-големи детайлности, като съобщи, че още довечера обединението ще посочи предпочитаните оферти за промени в Конституцията, за които ще търси поддръжка от другите политически сили в Народното събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР