Събиране на мнозинство за обсъждане на поведението на главния прокурор

...
Събиране на мнозинство за обсъждане на поведението на главния прокурор
Коментари Харесай

Атанаска Дишева, ВСС: Няма мнозинство, за да има проверка спрямо поведението на Гешев

Събиране на болшинство за разискване на държанието на основния прокурор в границите на допустимата дисциплинарна процедура пред Висшия правосъден съвет наподобява немислимо в сегашния миг. Това сподели пред " Хоризонт " на БНР Атанаска Дишева, член на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).

„ С оглед болшинството, което имаше при избора на основния прокурор, и на обществено изразените позиции, събиране на сходно болшинство за мен наподобява безусловно немислимо към сегашния миг. А това е болшинство, само належащо за иницииране на процедурата. Иначе са нужни 17 гласа, с цел да бъде отправено искане до президента “, разясни Дишева в коментара си по тематиката има ли съображение за етична инспекция на държанието на основния прокурор.

„ Не ми е известно дали има смяна в мненията на някои от членовете на Висш съдебен съвет към личността и държанието на основния прокурор. Още повече, че в известието, което получих по телефона за съвещанието на пленума (утре в 10.30 - бел. ред.), към този момент се съдържа тенденция по отношение на наличието на акта, с който ще излезе пленумът на Висш съдебен съвет. Очаквам да се организира спор всъщност. Такъв не е юридически нито един път до момента от началото на мандата на основния прокурор “, уточни Атанаска Дишева пред Силвия Великова в предаването " Преди всички ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР