Събирам помощи за Украйна буквално от четвъртия ден на войната.

...
Събирам помощи за Украйна буквално от четвъртия ден на войната.
Коментари Харесай

Манол Пейков: От четвъртия ден на войната събирам помощи

Събирам помощи за Украйна безусловно от четвъртия ден на войната. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ Манол Пейков.

„ За деветте месеца – до началото на декември, събрах към 270 000 лв.. Това се случи в 20-25 разнообразни акции – от медикаменти през облекла до обувки. Мисля, че към десетина ТИР-а изпратихме към Украйна “, посочи той.

Пейков показа, че превоза е рисков сега, само че те са съумели да разработят несъмнено трасе за изпращането на помощи към Украйна. За да стигнат помощите до хората е належащо изпращачът да им сигурни хора.

„ В момента Русия желае да сложи на колене Украйна. Руската войска бомбардира електропреносната мрежа и това е напълно предумишлено. Вероятно се чака да бъдат направени някакви действия за възможни договаряния “, разяснява още той последните събития.

Според Пейков даже хората в Украйна да имат пари, те не могат сега да си доставят ток. Гориво могат да си купят, само че не и електричество. Ето за какво той е решил да подари генератор на бедстващите. Заяви също по този начин, че е неприемливо лекарите в лечебните заведения там да оперират без електричество.

Над 2000 души са се присъединили в последната му акция. Според Пейков точно прозрачността при оползотворяването на събраните средства дават тласък на българите да подаряват пари в поддръжка на украинците. Последната акция е събрала нужните средства единствено в границите на осем дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР