Събира ли Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ? Този въпрос

...
Събира ли Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ? Този въпрос
Коментари Харесай

ЦГМ ползва нелицензиран софтуер при събиране на глоби? Не, паметта е препълнена

Събира ли Центърът за градска подвижност (ЦГМ)? Този въпрос излезе на дневен ред след сигнал във Фейсбук след оповестена записка за разплащане, на която написа " Тази записка е разпечатана през нелицензиран програмен продукт ".
След 10 дни на очакване, от ЦГМ дадоха пояснение. „ Фискалната памет на устройството, от което е издадена бележката, е била претъпкана. Препълването на паметта е довело до приемане на неточни данни от фискалното устройство, вследствие на което върху касовия бон се е появило известието „ нелицензиран програмен продукт ”. Това е обяснението на ЦГМ, като оттова споделят, че това в действителност е заключението на компания „ Валентино сервиз 2 ”.
 От ЦГМ към този момент глобяват с неприсъствени фишове, не се апелират От ЦГМ към този момент глобяват с неприсъствени фишове, не се апелират
" Службата по надзор на " Центъра за градска подвижност " (ЦГМ) стартира слагането на така наречен неприсъствени фишове на колите, които...
С какво се занимава „ Валентино сервиз 2 ”? Това е компанията, която работи за ЦГМ по контракт за техническа поддръжка и абонаментно обслужване на фискалните устройства на Центъра за градска подвижност.
От ЦГМ допълват, че известието „ нелицензиран програмен продукт ” е „ осведомителен текст ”, който предупреждавал за претъпкана памет. Техническият проблем е отхвърлен, твърди ЦГМ.
Припомняме, че преди съвсем година, упрекнатият като физически причинител за Кристиян Бойков (която след това изтри) с изказване, че държавни чиновници сваляли пиратски програмен продукт. Той се аргументира с данни от съветския уебсайт Peertrace.com, посредством който може да се види информация за Bittorent протокола, употребен всеобщо за събаряне на торенти. В изтрития пост Бойков твърдеше, че има данни за събаряне на всевъзможен нелицензиран програмен продукт, най-много на Microsoft, от държавни чиновници и администрации.
Тогавашният началник на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП Явор Колев разяснява, че Бойков е употребен като хибридно оръжие. Колев сподели пред Нова телевизия: " Това е случай, който деликатно ще бъде тестван - защото не можем да се позоваваме на съветски уебсайт, който има претенциите да пази правата на американски компании, които са от креативните промишлености ". Колев съобщи и, че държавната администрация е с изцяло законен програмен продукт от над 20 години.
 Спаси София: Заем за ЦГМ единствено след промени " Спаси София ": Заем за ЦГМ единствено след промени
Спаси София е срещу нов заем за 15 млн. лева за ЦГМ без никакви промени. Това излиза наяве от позицията им, изпратена до медиите. В неде...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР