Събира идеи по ключови теми като данъците, публичните разходи, екологиятаПрезидентът

...
Събира идеи по ключови теми като данъците, публичните разходи, екологиятаПрезидентът
Коментари Харесай

Макрон даде старт на национален дебат

Събира хрумвания по основни тематики като налозите, обществените разноски, екологията


Президентът на Франция Еманюел Макрон даде старт на тримесечен народен спор по основни тематики, който цели и да потуши рецесията, разпалена от митингите през последните два месеца на “жълтите жилетки ”, съобщи Ройтерс.

Началото на дебата бе обещано с писмо на Макрон, състоящо се от 2330 думи, оповестено във френски медии. “За мен няма неразрешени тематики. Няма да можем да реализираме единодушие по всички проблеми, което е обикновено за демокрацията. Но най-малко ще покажем, че сме хора, които не се опасяват от диалог, замяна на отзиви, спор ”, написа президентът.

Същевременно той показва, че ще остане правилен на позициите от предизборната си акция и загатва, че няма да отдръпна някои от осъществените пробизнес промени, като анулацията на налог благосъстояние, поради които получи прозвището “президент на богатите ”.

Данъците са една от главните тематики, по които Макрон желае да чуе сънародниците си. И ги пита които данъци считат, че могат да бъдат понижени, като акцентира, че високите налози от една страна лишават стопанската система от запаси, които биха могли да бъдат вложени, а от друга лишава работещите от заплащането на труда им.

Друга тематика, която задава президентът, са обществените разноски и по какъв начин те да бъдат усъвършенствани. Пита ги и за екология и за оферти за промени за запазване на околната среда.

Макрон повдига и тематиката за възможни промени в изборното законодателство, да вземем за пример дали гласуването да бъде наложително, както и дали да се провеждат повече референдуми.

 Subject -- Paste headline here.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР