Събарянето на кула в Дания се превърна в истинска катастрофа,

...
Събарянето на кула в Дания се превърна в истинска катастрофа,
Коментари Харесай

Извинете, грешка! Кула рухна върху библиотека ВИДЕО

Събарянето на кула в Дания се трансформира в същинска злополука, макар месеците на обмисляне и прецизна организация. Пред очите на събралите се хора в град Вордингборг високата постройка се наклони в неправилната посока и аргументи големи вреди, оповестява английският „ Метро ”.  

Районът към 53-метровия силоз бил отцепен, а специалисти по разрушенията изготвили обстоен проект за деяние. Тълпи от хора се събрали да гледат зрелището, когато в последния миг нещо се объркало.

Вместо да падне там, където било планувано – в разчистен и обезопасен регион, кулата се стоварила върху библиотека и културен център, в който се обитава музикална школа.  

По знамение няма ранени хора, само че породените вреди са колосални.   От общината оповестиха във Facebook, че всички офиси на изток от постройката са унищожени. Оцеляла е част от библиотеката и културния център.   Сградата е била обезопасена още в петък вечерта, с цел да бъдат предотвратени още сривания.

В събота чиновници от библиотеката били позволени вътре, с цел да оценят вредите. Вече са почнали разчистването на отломките.   Тече следствие, което би трябвало да откри какво се е объркало при взривяването на кулата.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР