Саад Харири за четвърти път е посочен за премиер на

...
Саад Харири за четвърти път е посочен за премиер на
Коментари Харесай

Саад Харири е новият стар премиер на Ливан

Саад Харири за четвърти път е посочен за министър председател на Ливан . Той незабавно даде обещание да сформира държавно управление от технократи , което се ангажира да приложи стратегия с промени, подкрепяна от Франция, осведоми Агенция Франс Прес.

Харири разгласи, че ще образува кабинет от специалисти за пробутване на заложените във френската пътна карта стопански, финансови и административни промени.
 Ливанците означиха годишнина от митингите
Ливанците означиха годишнина от митингите

Искат оставки и са решени да се борят за смяна

" Ще работя за бързо сформиране на държавно управление, тъй като времето изтича и това е единственият и финален късмет пред страната ни ", добави той.

Президентът Мишел Аун връчи мандат на Харири да образува новия кабинет за изваждане на страната от рецесия, откакто множеството парламентарни групи поддържаха номинацията му.

Харири, който преди води три държавни управления в Ливан, подаде оставка преди съвсем една година под натиска на невиждани митинги против политическата класа.
 Ливан отсрочва договарянията за държавно управление с 1 седмица
Ливан отсрочва договарянията за държавно управление с 1 седмица

Ливан изпадна в политическа рецесия след Хасан Диаб подаде оставка като министър председател

" Президентът привика...Саад ал Харири, с цел да му разпореди задачата да образува държавно управление ", разгласи представител на президента.

Харири бе подсилен от 65 депутати, а 53 се въздържаха.

Ливан е в най-голямата икономическа рецесия от десетилетия и към момента се възвръща от мощната , която умъртви повече от 200 души през август.
 Израел и Ливан с първи договаряния за границата от 30 година
Израел и Ливан с първи договаряния за границата от 30 година

Разговорите са проведени от Организация на обединените нации и се водят с посредничеството на Съединени американски щати

Аун предизвести, че новият министър председател, третият за година, ще би трябвало да прокара промени и да се бори с корупцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР