са възможни при един нормален ритъм, при условие че срещате

...
са възможни при един нормален ритъм, при условие че срещате
Коментари Харесай

И ЦИК, и Радев се съгласиха, че избори 2 в 1 са възможни

са вероятни при един естествен темп, при изискване че срещате финансова и логистична поддръжка от държавното управление. Разяснителната акция би трябвало да стартира доста по-рано.

С тези думи президентът се обърна към представителите на Централната изборна, с които се срещна през днешния ден във връзка провеждането на бъдещите предварителни парламентарни избори и изборите за президент и вицепрезидент, съобщи БГНЕС.

" Технологично е допустимо да се проведат избори " 2 в 1 ", съобщи и и напомни, че в годините обратно е имало избори 3 в 1, както и избори и референдум.

От думите ѝ стана ясно, че през днешния ден са изпратили планирана стойност на идните президентски избори по искане на служебния финансов министър Асен Василев. Тя уточни, че в случай че изборите са обособени, то тяхната рекомендация е сред тях да има най-малко 2 седмици разлика.
 Радев и ЦИК разискват по какъв начин и по кое време ще се проведат новите парламентарни избори Радев и ЦИК разискват по какъв начин и по кое време ще се проведат новите парламентарни избори
Държавният глава Румен Радев ще организира през днешния ден среща с управлението на Централната изборна комисия. По време на диалога ще бъде об...

Председателят на ЦИК разяснява още, че във разновидността " 2 в 1 " ще може да се създадат и икономии.

" Ако са " 2 в 1 " ще би трябвало да се купят още машини. Ще се отпечатат повече бюлетини, което така и така би трябвало да се направи. Ще се дадат по-високи хонорари на членовете в СИК, само че ще има оптимизация на изборите и ще може да се създадат икономии ", добави още тя.

Нейкова сподели, че ще положат и нужните старания за провеждането на добра осведомителна акция и ще я стартират оптимално бързо, откакто им се даде зелена светлина.

Говорителят на ЦИК Росица Матева уточни, че при избори " 2 в 1 " гласоподавателите ще би трябвало да разлистят 6 страници. Тя разяснява, ще има разновидности процесът да се започва и с една карта, само че това следва да бъде разисквано.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР