са част от гардероба на всеки човек. Функцията на памучните

...
са част от гардероба на всеки човек. Функцията на памучните
Коментари Харесай

Не спете с чорапи

са част от дрешника на всеки човек. Функцията на памучните чорапи е да ни защищити от охлузване при дълго носене на обувки, а задачата им е да подкрепят терморегулацията на тялото. Много хора си лягат с тях, тъй като е комфортно. Плюс това, краката не замръзват през студените нощи. Но малко хора знаят за какво този табиет е нездравословен за здравето.
В края на студените работни дни краката ни, обути в чорапи се уморяват, а от време на време и подуват, а стегнатата еластична материя притиска съдовете на глезените, предотвратявайки естественото кръвообращение. По този метод се провокира застой на кръвта във вените, което усилва риска от венозна непълнота на долните крака.
 Хипертониците се нуждаят от повече сън Хипертониците се нуждаят от повече сън
Водещият откривател в Държавния проучвателен център по превантивна медицина в Москва – Т. Хломогорова, описа пред РИА Ново...
Нарушен спокоен сън
Има версия, че носенето на памучни чорапи нощем оказва помощ да заспите по-бързо. Това е правилно, само че единствено отчасти. Всеки знае, че телесната температура на човек се покачва денем, а вечер става оптималната. Но през нощта знаците още веднъж понижават, което кара краката да замръзнат. Носенето на чорапи уголемява кръвоносните съдове, които отделят топлота през кожата. Мозъкът получава сигнал за възобновяване на хомеостазата - биологичното равновесие в организма, пречещо на здравия сън.
Защо не е целесъобразно да спите с чорапи?
По време на сън човек инстинктивно би опитал да смъкна чорапите си. Това се случва на подсъзнателно равнище, което е повода за неспокойната нощ, написа РИА Новости.
 Качествен сън и завършек на безсънието - по какъв начин да го реализираме Качествен сън и завършек на безсънието - по какъв начин да го реализираме
Качественият сън въздейства директно върху психическото и физическото здраве. Липсата на сън се отразява на силата и продуктивността, зас...
Поради неприятна вентилация, краката се изпотяват доста в чорапите. И това, както знаем, предизвиква отделянето на токсични субстанции, което води до появяването на гъбички, микоза и други проблеми. Ако не се отървете от този табиет, тогава заради прекалено изпотяване микроорганизмите ще стартират да се развъждат бързо.
Обикновено потта би трябвало да е без аромат. Но заради " не дишащите " крайници през нощта човек се сблъсква с неприятна миризма. Това води до отичане, напукване и обезцветяване на кожата на ходилата ни. Ако някоя зараза попадне на такова уязвимо място, тя ще се развие и ще провокира инфектиране, пиша БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР