С взаимни прекъсвания и надговаряне премина дебата по Нова телевизия

...
С взаимни прекъсвания и надговаряне премина дебата по Нова телевизия
Коментари Харесай

Манолова и Фандъкова се препънаха взаимно в злободневни въпроси

С взаимни спирания и надговаряне мина дебата по Нова телевизия сред главните претендентки за кметския стол в София Йорданка Фандъкова (ГЕРБ и СДС) и Мая Манолова (издигната от предприемчив комитет, подкрепена от БСП). Конкретен образец - Фандъкова по този начин и не отговори в какъв мащаб е компенсацията на притежатели на терени на невралгични места, а Манолова не изясни по какъв начин хем ще обезщетява такива притежатели, да вземем за пример от " Обеля " и " Надежда ", с парцели в Северна София, и хем ще гради жилища за млади фамилии там.
Най-напред двете се похвалиха с най-важното сторено до момента от тях: " Гордея се, че за 14 години в политиката не съм сменила приятелите си. Не се гордея с организацията на ремонта на " Графа ", сподели претендентът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя беше безапелационна, че в никакъв случай не се е стремила към власт и позиции и на изборите след 10 дни ще се бори за доверието на софиянци.
" Гордея се с това, което направих като омбудсман за разрешаване на проблемите на хората. Гордея се с това, че сама взимам решенията си, нямам наставник, давам отговор пред съвестта си и пред жителите. Срамувам се от това, че от време на време закъснявам ", сподели Манолова.
Двете разясниха и тематиката за замърсяването на въздуха . " Общината няма нито една станция за премерване на замърсяването на въздуха. Скоро ще се постанова да плащаме три пъти за чист въздух. Първо – поради имуществените наказания, които Еврокомисията ще наложи на България. Второ - за ограничения за възстановяване качеството на въздуха. И трето - за медикаменти за нашите деца ", разяснява Манолова. Според нея би трябвало да се подхващат ограничения против горенето на боклуци, да се сменят инсталациите, които замърсяват околната среда и постоянно да се мият улиците. " Енергийните помощи не би трябвало да се дават в дърва и въглища. Трябва да се вкара и бял билет – безвъзмезден градски превоз в дните с най-мръсен въздух ", сподели още Манолова. Фандъкова пък счита, че градският превоз би трябвало да стане още по-привлекателен, с цел да се употребява от повече хора. " Относно отоплението на битово гориво – по мое гледище беше изменен законът и бяха въведени стандарти за дърва и въглища, от Министерство на околната среда и водите приготвят документите ", съобщи актуалният кмет.
Манолова атакува Фандъкова за публичните поръчки, упрекна я, че се печелят от другарски кръгове и че сама е подменила екипа си, който сякаш бил най-хубавият, като визираше промяната на заместник-кметове и по-конкретно обвинявания за ремонта на " Граф Игнатиев " Евгени Крусев. " Вие работите с стопански мощните ", сподели още тя. Фандъкова я отвърна, като попита какъв брой сигнала е внесла Манолова по въпроса в прокуратурата, а някогашният омбудсман не отговори, само че почна да вади документи за чистенето на Община Искър, които, по думите ѝ, Фандъкова прикрила.
Манолова нападна още за безплатните паркоместа за родственици, другари и предприемачи, като сподели, че са стотици и попита Фандъкова дали ще ги отстрани. Кметицата отговори, че е неистина, че са стотици и сподели, че такива карти с позволения се получават единствено от организации и ведомства. Двете оповестиха, че акциите им се финансират, надлежно на Фандъкова – от партийните дотации на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, а Манолова – с цивилен средства и дарения. Според Манолова ръководството на столицата сега не е дясно, а съгласно Фандъкова – зад досегашния омбудсман има доста сенки. Манолова не отговори на Фандъкова за коя листа с общински съветници ще гласоподава.
В полемиката доминираха въпросите без отговор и неналичието на чуваемост, тъй като съперничките говореха най-вече една върху друга. Проследилите дебата евентуално са се почувствали ощетени откъм съответни отговори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР