С второ отворено писмо до медиите вдовицата на починалия Георги

...
С второ отворено писмо до медиите вдовицата на починалия Георги
Коментари Харесай

Вдовица опровергава интерпретации на документи и продължава битката с МЗ

С второ отворено писмо до медиите вдовицата на умрелия Георги Хрисимов потвърджава решимостта си да докара до дъно борбата с институциите у нас, с цел да не допусне да не престават да умират хора заради чиновническа немарливост и закъснение на документи.

В писмото от през днешния ден Христина Хрисимова опровергава интерпретациите на предоставено от Министерство на здравеопазването писмо на проф. Клепетко от 30 януари 2018 година Хрисимова декларира изрично, че на никое място в писмото не се показва, че брачният партньор й не е кадърен за трансплантация към юли 2016 година, когато точно се случва забавянето на документите по случая от страна на Комисията за лекуване в чужбина /КЛЧ/.

Като доказателство тя ползва преписка сред нея и проф. Клепетко от същия интервал, където се показва подготвеност за лекуване на пациента и няма отвод от страна на експерта от Виена да одобри Георги Хрисимов за лекуване.

Очевидно е, че Министерство на здравеопазването се пробва за следващ път да заблуди жителите и да трансферира цялата отговорност на пациента, като инициира сходни запитвания до Виенската клиника, вместо да впрегне напъните си в възстановяване работата на КЛЧ и своите чиновници, декларира Христина Хрисимова и показва:

Единственото, което потвърждава това писмо на проф. Клепетко е, че Министерство на здравеопазването може да получи всевъзможен отговор, мнение или каквато друга информация им е нужна в границите на ЕДИН ДЕН и няма безусловно никаква причина преписката на брачна половинка ми да се бави ЧЕТИРИ МЕСЕЦА!

Припомняме, при започване на седмицата с писмо до медиите Хрисимова осведоми, че съди Министерството на здравеопазването за незаконосъобразни дейности, безучастие и безпричинно бавене на процедурата по утвърждение, които са довели до невъзможността брачният партньор й да дочака трансплантацията. Стойността на желае е 500 000 лева

Писмото на Христина Хрисимова провокира незабавната реакция на Министерство на здравеопазването, като зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков изясни пред медиите, че работата на Комисията за лекуване в чужбина към този момент се ревизира обширно и е разпоредена инспекция и по съответния случай.

В писмото си Христина Хрисимова споделя с детайлности по какъв начин на всяка стъпка от процедурата по кандидатстване към Комисията за лекуване в чужбина към Министерството на здравеопазването има забавяния в периодите и отсрочване, които в последна сметка лишават вярата на брачна половинка й за живот.

" Искам Министерство на здравеопазването да понесе действителна отговорност за дейностите и бездействията си! Искам членовете на комисията да понесат обществена, морална, " професионална " отговорност! Искам всички те да запомнят името на брачна половинка ми - Георги Хрисимов! Искам да ги осъдя, с цел да знаят, че гибелта на брачна половинка ми им е коствала 2 пъти повече от лекуването му, което не разрешиха да се случи! Искам да знаят, че за мен, без значение от решението на съда, те са повода за гибелта на брачна половинка ми! " - написа към края на писмото си с основни букви Христина Хрисимова.

Тя показва и имената на отговорните съгласно нея: - членовете на комисията и тогавашните министър и зам.-министър на опазването на здравето: доктор Ивелина Георгиева, проф. Николай Габровски, проф. Георги Михайлов, доцент Костадин Ангелов, доктор Мария Гичева, Стела Здравкова, проф. Любомир Спасов; и Петър Москов и Ваньо Шарков./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР