С втората вълна на коронавируса иде и вторият локдаун. Определят

...
С втората вълна на коронавируса иде и вторият локдаун. Определят
Коментари Харесай

Мек локдаун с твърдо приземяване

С втората вълна на ковид иде и вторият локдаун. Определят го като мек, само че мнозина ще го усетят корав като чук. На първо място поради кухите управнически глави, които "управляват " рецесията.

Така и не разбрахме да вземем за пример в коя страна стопираха децата от учебни заведения, детски градини и ясли, та у нас първо за това се хванаха. Нарочиха ги за най-опасните вирусоразносители, въпреки че не усещат вируса. После пък не помниха да вкарат ясни правила, с които да пазят учителите. В резултат вързаха родители, баби и дядовци у дома, и минаха на учебен заместител, какъвто е образованието онлайн.

Прекратяват се всевъзможни културни и развлекателни събития, само че театрите щели да работят. Затварят фитнесите, заведенията, казината, само че не басейните, кварталните магазини и храмовете. Екскурзии и колективен туризъм не може, само че сватби, кръщенета и празненства може, стига да не прекаляват с масовката.

"Всичко, което не е категорично неразрешено, ще е позволено ", изясни заповедта си здравният министър Костадин Ангелов. А ръководителят на НОЩ Венцислав Мутафчийски даде обещание хиляди избавени животи, откакто позна че крепко ще се мре.

Хубаво, нека улучат този път десетката. Но редно беше да кажат ясно, че всичко е поради скапаната здравна система, която те ръководят. Имали премного болнични кревати, само че нямало лекари и санитари, които да щъкат към тях. Ами по какъв начин ще има, като въпросната система е една гигантска корупционна фуния, а приключилите медицина се изнизват в чужбина без да са свършили за пет пари работа за страната, в която са взели хляба си. Затова Ангелов си има приказка: "Системата е нереформирана, само че не е в този момент време за промени! "

Главният здравен контрольор Ангел Кунчев недоволства, че половината от обществото желало по-строги ограничения, другата половина не желала никакви. При това разделяне трябвало да се работи не по страсти, а по статистика. Същата, съгласно която от началото на рецесията никой не е умирал от нищо, с изключение на от ковид. И съгласно която дефицит на медикаменти няма, единствено дето не можеш да ги намериш в аптеките, а в лечебните заведения те лекуват с отпадъци, в случай че въобще прекрачиш триажните стълби. Но пък за "Пирогов " търсели санитари против 3 бона на месец и претенденти нямало. Айде, бе?! Фейк, та цепи мрака.

И с ограниченията в поддръжка на бизнеса и жителите всичко било наред, обмисляли въвеждане на "нови варианти ", твърди общественият министър Деница Сачева. Пак ни изсипа на главите приготвените стотици милиони без да посочи обещаното дава ли се. И за какво за едни може, а за други - студена водица?

Иначе сухи клечки за горене от короната у нас под път и кръстопът. Така унищожиха нервите и морала на материала, че здравето му пука като съчки в пожара на прехода, а за имунитет място не остана. След като министър председателят Борисов сподели, че "през лятото мъдро пуснахме вируса да вилнее в България! ", в този момент спешните му спецове твърдят че "целта на управляващите е да дадат опция на българите да посрещнат по-спокойно и с по-освободени души идните светли празници ". Оставаше единствено една нова конституция за коледен подарък, та идилията да е цялостна.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР