С всяване на ежедневна паника от телевизионния екран криза не

...
С всяване на ежедневна паника от телевизионния екран криза не
Коментари Харесай

Вицепрезидентът нападна правителството: С всяване на паника от телевизионния екран криза не се управлява

 С всяване на ежедневна суматоха от телевизионния екран рецесия не се ръководи. Разрушеното доверие на хората и в най-хубавите ограничения към този момент е реалност. "

Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в пост във фейсбук:

" Правителството удължи изключителната епидемиологична конюнктура в страната до 30 ноември. Тази информация, както и случаите на болни от COVID-19 към този момент влизат в графата " Новини апропо “. С всяване на ежедневна суматоха от телевизионния екран рецесия не се ръководи. Разрушеното доверие на хората и в най-хубавите ограничения към този момент е реалност. Опасността не е отминала нито у нас, нито в света. 

България е в най-рисковата група за разпространяване на ковид съгласно Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията. Нямаме право да бъдем сюрпризирани от утежняване на обстановката. Но имаме право на:

*обективен разбор какво свършихме през миналите месеци. Готова ли е здравната ни система да се оправи с по-голямо разпространяване на вируса? На нужното равнище ли е шумно прокламираният надзор?

*да чуем предложенията на лекарите от първа линия, които понасят най-голямата тежест.

*да забележим ясна здравно-санитарна стратегия за деяние за гарантиране здравето на българските жители при разнообразни разновидности от развиването на епидемията.

*да забележим ясни рамки за дейностите и отговорностите на всички. Днес паниката ни е за учебните заведения. На първа линия са шефове и учители. Но не може да разчитаме единствено на тяхното мъжество и смелостта да вземат решения, на съвестта на родителите.

*реална равносметка на резултата от обществените и икономическите ограничения. Раздаването на пари единствено не води до напредък. Необходима е стратегия за стабилизиране на българската стопанска система, с ясна и транспарантна финансова рамка от национални и европейски средства.

*предвидимост и сигурност, колкото и условно да звучат в изискванията на изключителна обстановка.

Хаосът и страстите би трябвало да правят отстъпка място на рационалната мисъл и задълбочения експертен диалог. Нека да повярваме в себе си като жители, като общество! Нямаме време за губене! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР