„С всяка изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ, заяви

...
„С всяка изминала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ, заяви
Коментари Харесай

Цветанов присъства на сватбата на Бен Крос, похвали фестивала в Жеравна

„ С всяка минала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който през днешния ден участва на сватбата на холивудския артист Бен Крос и приятелката му Деана на фестивала на националната носия в Жеравна.

" Хубаво е, че има доста младежи, деца и даже бебета, които са облечени с български национални носиии. Това значи, че те стартират да привикват с традициите ни, ставайки част от тяхното всекидневие и нематериалност. Всеки, пристигнал тук, демонстрира своето желанието да се върне 150 години обратно и да усети атмосферата на нашите предци ", разяснява Цветанов.

„ Днес имах удоволствието да усетя атмосферата и да бъда част от сватбатата на холивудския артист Бен Крос и неговата дългогодишна другарка от Русе - Деана. Тържеството се организира по време на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна. Младоженците се венчаха по остаряла българска традиция, бяха облечени в национални носии и съблюдаваха всички български традиции. Бракосъчетанието на новото семейство извърши кметът на Котел Коста Каранашев, който им пожела здраве и дълъг фамилен живот ", показа по-късно Цветанов в профила си във Facebook.

" Радостен съм, че фестивалът в Жеравна става емблема на Котел и цяла България. С всяка „ минала година фестивалът става по-вълнуващ и зареждащ. Благодаря на Христо Димитров, началник на отбор „ Българе " и кмета на Котел Коста Каранашев, че ни дават опция да се върнем със столетие обратно и да се докоснем до бита на предците ни. Хубаво е, че има доста младежи, деца и даже бебета, които са облечени с български национални носиии. Това значи, че те привикват с традициите ни още от дребни. Всеки, пристигнал тук, демонстрира своето желанието да се върне 150 години обратно и да усети атмосферата на нашите предци ", похвали се Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР