С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате

...
С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате
Коментари Харесай

Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора

„ С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, само че правите и една изключителна общественополезна активност, тъй като вашите триумфи са най-хубавата реклама на България пред вложителите да избират страната ни “. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки. Тържественото събитие се състоя през днешния ден в Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Държавният глава акцентира, че триумфите в сегашния спортен сезон са впечатляващи – за България са извоювани седем златни, единадесет сребърни, четиринадесет бронзови медала, както и пет почетни грамоти.

“Тези влиятелни оценки и победи са извоювани в оспорвани надпревари по математика, физика, химия, биология, филология, астрофизика и дават голямо възприятие на горделивост за всички нас “, съобщи в словото си Румен Радев. По думите на президента това потвърждава, че младежите в България имат голям капацитет и са отворени към света. „ И това ни дава вяра, че България може да бъде преуспяваща страна “, добави президентът.

В навечерието на 60-ата годишнина от провеждането на първата ученическа Олимпиада президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските тимове по естествени науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, силата и вярата. „ Поколения наред вие създавате първенци, само че и религия във всички български деца, че могат да съумеят като се трудят непрекъснато “, означи още на церемонията президентът Румен Радев.
 bx9o8935  bx9o8929  bx9o8949  a20i9377  a20i9365
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР