С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения,

...
С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения

С всички страни от Каспийския район сме в отлични връзки, означи министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в „ Аваза “.

В района има големи благоприятни условия за бизнес, само че мирът е нещо, което също е извънредно значимо, добави българският министър председател. Той дефинира като огромен прогрес обстоятелството, че Каспийският район се събира дружно на стопански конгрес в Туркменистан.

Премиерът Борисов подчертава върху енергийната тематика. "Винаги съм работил въз основата на взаимния интерес, а ползата е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ ", съобщи министър-председателят и добави - "Виждам опция да презентираме нашия газоразпределител, защото на запад ние сме първите, които Туркемнистан има ".

Борисов обърна внимание на огромните количества газ, с които страната разполага. "Над 5 милиарда куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат големи и би могло за нашия газоразпределител „ Балкан “ да идва газ, с цел да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква ", посочи министър председателят.

Министър-председателят Борисов означи, че след първата му среща с президента Гурбангули Бердимухамедов към този момент има български компании, които извършват поръчки в Туркменистан.

Премиерът уточни, че Туркменистан има произвеждане, от което стопанството ни има потребност, а в същото време домакините демонстрират интерес към нашите индустриални зони и високи технологии.

"Голям интерес имат към нашето машиностроене ", акцентира Борисов. Той добави, че с президента на Туркменистан са постигнали договореност да бъде проведена среща на министри от двете страни, които да посетят местата, където има висока добавена стойност, с цел да може при започване на годината да се подпишат нови съглашения.

"Постигната е също по този начин договореност двете страни взаимно да си дават по един офис в София и в Ашхабад за улеснение на връзките сред България и Туркменистан. С този офис ще бъдем и поръчител за бизнеса, да бъде по-окуражен, че ще има поддръжка ", добави министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР