С всеки изминал ден планетата ни се замърсява все повече

...
С всеки изминал ден планетата ни се замърсява все повече
Коментари Харесай

Ядящата боклуци акула напада

С всеки минал ден планетата ни се замърсява от ден на ден и повече с разнообразни отпадъци (най-вече пластмаса), като измежду най-засегнатите са водните обекти, като реки, морета и океани.

Именно заради тази причина холандската компания RanMarine, която се занимава с технологии в региона на околната среда, създава новаторското устройство WasteShark, което спомага да разчистване на водните обекти от непотребни отпадъци.

Тази ядяща боклуци " акула " в действителност е аквадрон, който изсмуква всички отпадъци от водата. Роботът плува до 16 часа при едно цялостно зареждане и гълтам повече от половин кг боклуци , преди да има потребност от изпразване и презареждане.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Tech Insider (@tech_insider) на Юли 31, 2018 в 7:23 PDT

В момента WasteShark се намира в Дубайското яхтено пристанище, където продуктът се тества. Според DailyMail WasteShark събира чудесно боклуци от пластмаса и всевъзможни по-малки плаващи парчета.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ecocoast (@ecocoast_dubai) на Сеп 23, 2018 в 2:39 PDT

Роботът съумява да хване отпадъци до близо половин метър дълбочина под повърхността. Приспособлението се управлява благодарение на дистанционно управление или посредством iPad, където придвижването се наблюдава посредством GPS сигнал.

Така потребителите постоянно знаят къде е WasteShark и могат да ревизират заряда му. Устройството е снабдено със система за попречване на конфликта, която му разрешава да разпознава близки обекти и да контролира позиционирането си.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от EDA News (@emiratesdivingassociation) на Окт 10, 2018 в 1:43 PDT

Като че ли не е задоволителна функционалността за хранене с боклуци, аквадронът е в положение да мери качеството на водата със своите адаптивни датчици. Така то достава информация за дълбочина, соленост, рН баланс и температура.

WasteShark се употребява осново за разчистване на отпадъците от реките и пристанищата, с вярата използването му да се разшири до огромни водни обекти в бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР