С всеки изминал ден БФС затъва все повече заради решението

...
С всеки изминал ден БФС затъва все повече заради решението
Коментари Харесай

Мачът България - Унгария се превърна в тотален хаос

С всеки минал ден БФС затъва от ден на ден поради решението си да реалокира квалификацията за Евро 2024 сред България и Унгария на 16 ноември от ст. " Васил Левски " в София на ст. " Христо Ботев " в Пловдив и да го закрие за аудитория, написа СЕГА.

Късно нощес новият кмет на Пловдив Костадин Димитров е забранил провеждането на мача на стадиона на " Ботев " (Пд). Това бе обявено от Dsport, Plovdiv24 и експерта по спортно право Георги Градев, който пък оспорва пред Спортния трибунал в Лозана възбраната за аудитория на тази среща.

Димитров е взел решението от съображения за сигурост. Преди няколко дни притежателят на ПИМК Илиян Филипов, чиято компания довършва градежа на спортното оборудване, изпрати писмо до общината в Пловдив, че мач не може да се състои, защото сега се правят строителни действия за построяването на останалите две козирки на трибуните. Планът е бил работата да се свърши тъкмо в паузата в шампионата, с цел да не се пречи на " Ботев " да организира домакинските си срещи преди и по-късно. От БФС обаче не са отчели това, когато в понеделник оповестиха смяната.

Тя бе подхваната поради подготвяния огромен митинг на почитатели на всички огромни клубове в страната против ръководството на футболния съюз, отпред с президента Борислав Михайлов. От БФС се пробваха да си измият ръцете, че решението е на УЕФА, само че от европейската футболна асоциация в действителност просто са се съобразили с молбата от българска страна.

Сега във футболния съюз са притиснати до стената от събитията (готвени митинги, възбрана за Пловдив) и от дребното оставащо време до мача. Техническият шеф на БФС Георги Иванов разгласи пред Plovdiv24, че решение ще бъде взето в понеделник. Опциите обаче не са доста - или мачът да бъде изместен в Разград, където националният тим домакинстваше от юни м.г. до юни т.г., или още веднъж да бъде върнат в София. Причината е, че в България има единствено три стадиона, които имат нужната категория да одобряват дуела - " Васил Левски " в столицата, " Христо Ботев " и този " Хювефарма Арена " в Разград.

В тази обстановка почитателите са в незнание къде ще проведат митинга си на 16 ноември, защото към този момент един път го пренасрочиха от София за Пловдив.

Още по-неприятно се получава обаче за унгарците. В момента тяхната федерация е в незнание за къде да резервира нощувката за тима и по какъв начин изобщо да провежда пътуването. Да не приказваме, че унгарските почитатели са извънредно недоволни от решението да не се позволява аудитория, защото те се надяваха да отпразнуват с тима класирането за Евро 2024. Унгария се нуждае единствено от тъждество против България, с цел да си обезпечи квотата и на доктрина.

В добавка натискът против БФС се укрепи и от спортния министър Димитър Илиев, който през вчерашния ден настоя да бъде позволено на почитателите да бъдат на трибуните.

Не бива да се изключва и опцията да бъде присъдена служебна загуба за България, в случай че от УЕФА не одобряват ново пренасрочване на дуела.

Тази заран обаче обстановката претърпя ново развиване. Илиян Филипов прати писмо до БФС, в което се оповестява, че може въпреки всичко да се направи по този начин, че мачът да се състои на " Христо Ботев ".

" Възможно е да бъде основана организация и подхванати ограничения по обезопасяване на строителната площадка и прилежащите й територии, с което да се основат нужните условия за провеждането на футболната среща сред националните тимове на България и Унгария ", написа в писмото.

За задачата обаче се чака позволение за това от община Пловдив.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР