С всеки избор парламентарната ви тежест расте, но с това

...
С всеки избор парламентарната ви тежест расте, но с това
Коментари Харесай

Възраждане: Ние сме готови да управляваме

С всеки избор парламентарната ви тежест пораства, само че с това и отговорността ви. Това сподели президентът Румен Радев при започване на консултациите за кабинет с " Възраждане ".

" Искам да ви поздравя с високия избирателен резултат, който е израз на доверието, което доста българи разпореждат на вашата партия. Вие към този момент заявихте, че ще бъдете съпротива в 49-ото Народно събрание, само че тя също има доста значима роля в политическия развой ", съобщи Радев.

Президентът запита водача на партията по какъв начин виждат шанса за сформиране на държавно управление и работата му.

" Ние в никакъв случай не сме заявявали, че ще бъдем съпротива в 49-ото Народно заседание. Ние сме подготвени да управляваме. Готови сме да представим личен кабинет. Най-напред обаче би трябвало да се одобри бюджет ", уточни той. И акцентира, че първите две партии нямат написана законодателна стратегия, за разлика от " Възраждане ".

" В предходното Народно събрание постигнахме болшинство за законопроекта за надзор на основния прокурор. Важно е никога да не се подменя волята на българския гласоподавател. Правят се опити да се суспендира въпросът за осъществяване на референдум за опазване на българската валута. Проверката на подписката ще завърши в понеделник или вторник и ще се види, че всичко е изрядно. След това ще завърши и инспекцията в ГРАО, планувана в закона. В първата десетдневка на май ще стане ясно, че за този референдум има над 400 000 подписа и наложително ще би трябвало да се организира подобен. Всички диалози за еврозоната считаме за опит за директна замяна на волята на българския гласоподавател и за пълзящ държавен прелом ", разяснява още водачът на " Възраждане ".

Днес президентът продължава консултациите с представителите на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Първите диалози за деня са с ПГ на " Възраждане ". На " Дондуков " 2 дойдоха Костадин Костадинов, Петър Петров, Цончо Ганев и Николай Дренчев. Държавният глава ще се срещне още Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", с което ще завърши кръгът от съвещания.

След като бъдат извършени съвещания с всички парламентарно показани партии президентът ще връчи и първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/758261038985473
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР