С все по-масивното разпространение на устройства, способни да идентифицират биологичните

...
С все по-масивното разпространение на устройства, способни да идентифицират биологичните
Коментари Харесай

Кои са държавите лидери по злоупотреба с биометрични данни?

С все по-масивното разпространяване на устройства, способни да разпознават биологичните данни, тяхното ръководство, предпазване и приложимост се трансформират във все по-голям проблем. Тъй като нито една страна по света не се слави като бастион на опазването на частната информация от зловредни похищения, Comparitech класира 50-те страни, в които се позволяват най-вече злоупотреби с тях.

Анализаторите откриват, че множеството страни по света събират биометрични данни, в това число и посредством банковите карти, визите за достъп или при чекирането на летищата.

" Въпреки че множеството страни схващат, че биометричните данни са сензитивна материя, тяхното потребление пораства от ден на ден ", пиша от Comparitech. В това отношение водачи са страните от Европейския съюз, които се оправят релативно добре в опазването на поверителната персонална информация.
 Стотици разработчици са имали непозволен достъп до данните във Фейсбук
Стотици разработчици са имали непозволен достъп до данните във Фейсбук

За момента не е открита корист с тях, настояват от компанията

Далеч не изненадващо на челната позиция е Китай. Предвид равнището на данни, което страната във всичките ѝ проявления събира, тя умерено може да бъде избрана като оруелианска антиутопия. Системите за лицево различаване също стават все по-често публикувани, както и събирането на онлайн информация за засвидетелствуване на самоличността.

На втора позиция е Малайзия, а челната тройка се добавя от Пакистан. И макар че дотук няма изненади, съгласно анализаторите на четвърто място се класира Съединени американски щати, следвана от Индия, Индонезия, Филипините и Тайван. " Тези пет страни показват притеснително неуважение към биометричните данни на хората ", пишат от Comparitech.

" Злоупотребата с персоналните данни на жителите беше запазена марка на диктаторите и полицейските страни като Съюз на съветските социалистически републики и Северна Корея ", разясняват от изследователската организация MassPrivatel. " Но през последните 19 години една терористична офанзива направи това, което никой даже не можеше да си показа - трансформира свободата в Съединени американски щати в отдалечен спомен. "
 Данните на всички жители на Еквадор са изтекли онлайн след офанзива на сървър
Данните на всички жители латиноамериканска страна са изтекли онлайн след офанзива

Според анализаторската компания обаче някои стратегии на Департамента за национална сигурност, като Real-ID, която принуждава всеки да даде биометрични данни при влизане в Съединени американски щати, не са взети поради от Comparitech. " Ако бяха, Съединени американски щати щеше да е на второ място, само след Китай. "

Сред останалите представители на челната десетка са страни, които надали биха изненадали някого. Те включват Индия, Южна Африка, Бразилия, Нигерия и Аржентина.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР