С временна невменяемост е адвокатът от Хасковската колегия Светослав Михайлов.

...
С временна невменяемост е адвокатът от Хасковската колегия Светослав Михайлов.
Коментари Харесай

Съдът обяви адвокат от Хасково за временно невменяем

С краткотрайна безотговорност е юристът от Хасковската гилдия Светослав Михайлов. Това стана ясно през днешния ден в Пловдивския областен съд по делото против юриста, заканил се с ликвидиране на журналиста Тодор Кръшков от Haskovo.net. Така производството бе спряно. Това стана след призната психиатрична експертизаа. Предстои Темида да разпореди и нова съдебно-психиатрична експертиза. Задачата й ще е да се отговори какво е здравословното положение на Михайлов. Дали същото се свързва с кратковременно разстройство на съзнанието, изключваща вменяемостта му.
Изводът от признатата на днешното съвещание експертиза е, че хасковският юрист страдал от тежко заболяване, което нарушавало способността му да възприема вярно обстоятелствата и не можел да взе участие в правосъден развой. Към приложената етапна експертиза стана ясно, че Светослав Михайлов лежал в психиатрията на УМБАЛ " Св. Георги " от 3 май до 3 август. Диагнозата му е разстройство в акомодацията.
Тодор Кръшков се опълчи по уважаването на тази експертиза, само че съдът я одобри. Тогава журналистът изиска отказ на тричленния състав на Темида. Мотивите му са, че единият от бранителите на Михайлов - юрист Кирил Николов, е досегашен магистрат в наказателното поделение на Пловдивския областен съд и някогашен сътрудник на ръководителя на разглеждащия делото състав Методи Антонов. " Със подобен претекст всички съдии и прокурори в Хасково си подадоха отводи в причини, че са били в служебни връзки с Михайлов ", сподели Кръшков. Той възнегодува, че от февруари м.г. до през днешния ден този състав в Пловдив е съумял да провежда единствено разпоредителното съвещание и това в този момент. През останалото време ходът на делото се отлагаше с болнични.
Адвокатът на Тодор Кръшков - Васил Марков, се отхвърли да го съставлява и напусна залата. Решението му да се отдръпна било поради разминавания на вижданията сред него и клиента му.
Съдът обаче не си даде отказ, тъй като това било въпрос на персонална преценка.
Процесът бе пратен за разглеждане под тепетата, откакто всички магистрати от Хасковския областен съд м.г. си дадоха отводи.
Мотивът е, че подсъдимият не вярвал безусловно в безпристрастността на журито на Темида от арбитър и двама заседатели.
Разследването на случая продължи 2 година То бе под управлението на Димитър Чорбаджиев - областен прокурор на Ивайловград. Папката с делото попадна там, откакто хасковските районни обвинители си дадоха отказ.
Според проверяващите заканата за ликвидиране Светослав Михайлов отправил към журналиста от и създател на 2 романа Тодор Кръшков. Това станало през есента на 2014 г./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР