С връщането на гласуването с хартиени бюлетини БСП не защитава

...
С връщането на гласуването с хартиени бюлетини БСП не защитава
Коментари Харесай

Корнелия Нинова за хартиената бюлетина: Грижим се за хората, не за БСП

С връщането на гласуването с хартиени бюлетини Българска социалистическа партия не пази личния си партиен интерес, а правото на хората да имат избор. Това сподели лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ. Така тя разяснява данните от изборите през април предходната година, когато се гласуваше с хартиени бюлетини, само че Българска социалистическа партия губи към половин милион гласа.

" Изненадани сме от тази нервност. Този законопроект го внесохме в предходния парламент, когато бяхме с тях в коалиция ".

Това сподели Нинова във връзка реакцията на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " против хартиената бюлетина. От " Продължаваме промяната " даже обявиха, че в случай че Българска социалистическа партия поддържа връщането на хартиената бюлетина и на второ четене, то партията няма да договаря със социалистите за държавно управление с втория мандат.

" Не е вест за тях. Защо такава нервност ", попита Нинова.

Тя посочи, че машините са една от аргументите за спадането на изборната интензивност. А имало и подозрения за операция и с машините.

" Ако са проевропейски настроени би трябвало да поддържат свободата на избор. Това е най-демократчния метод ", сподели още Нинова, обръщайки се към " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Тя сподели, че Българска социалистическа партия е позволила неточност, когато се е борила за напълно машинно гласоподаване и в този момент има достолепието да си я признае.

" Няма недействителни бюлеини, само че и доста ниска изборна актвност ", заключи Нинова.

На въпрос за опциите за операции, които се връщат с хартиените бюлетини тя прикани:

" Да си стегне администрацията служебният кабинет и да организира почтени избори ".

Според Нинова Народното събрание е взел няколко решения в " мътни води " - даването на оръжие за Украйна, заплащането на вторите самолети F-16 и за скорошно влизане в еврозоната.

" Ето, партиите си приказват. Да забележим какво си приказват ", означи Нинова.

Според нея сега се губи " скъпо политическо време ".

" Първият и вторият договарят за третия, който го няма ", сподели още Нинова.

Според нея този диалог може да се канализира, когато президентът връчи първия мандат.

" Служебният кабинет прокара извънредно значими решения. Едва ли биха минали, в случай че има постоянен кабинет. Самолетите, еврозоната, оръжията за Украйна. Без държавно управление, без болшинство, От така наречен коалиция на войната. Докато сякаш се имитират договаряния. Замрази се най-важният въпрос - бюджета ", сподели още Нинова.

За следващ път тя прикани държавното управление да внесе бюджет, с цел да могат в него да се регламентират обществените разхори за хората и бизнеса и те да изкарат по-леко зимата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР