С войната в Украйна Русия се опитва да промени световния

...
С войната в Украйна Русия се опитва да промени световния
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Русия се опитва да промени световния ред и да принуди света да работи по нейните правила

С войната в Украйна Русия се пробва да промени международния ред и да принуди света да работи по нейните правила, разяснява в предаването „ Без искания “ дипломатът и някогашен министър на външните работи Надежда Нейнски. Тя посочи, че сходна формула би била извънредно страшна за България, чиято сигурност може да бъде най-добре предпазена в демократични общности като Европейски Съюз и НАТО. Нейнски разяснява и все по-голямото доближаване на връзките сред Русия, Китай, Северна Корея и Иран, като съгласно нея това е рисково най-много за Руската федерация.

" Русия се сближава бих споделила рисково с Китай, Северна Корея, Иран, само че тази заплаха грози най-вече самата Русия. Тя се слага според от Китай и във връзка с доставяне с военно съоръжение, както и във връзка с финансови потоци и търговия. Тази непосредственост с Китай има своята цена и Русия съм сигурна, че си дава сметка, само че в интервал на остра борба с Европейския съюз и със западния свят, тя избира да потегля по този път, само че не е надалеч времето, в което ще би трябвало да заплати цена на тази своя взаимозависимост от Китай. Със сигурност помощта на Китай не е безвъзмездна, още по-малко Северна Корея или Иран ", сподели тя.

По думите ѝ образецът с войната в Украйна и образецът с това, което се случи като атентат в Москва, демонстрира, че съветските специфични служби и силовациите в Русия напълно не са това, което всички смятаха, че са.

" На базата на това евентуално ще бъдат направени доста разбори, само че самата Русия се оказа извънредно и уязвима във връзка с фундаменталисти и ислямисти, които могат да я вземат под прицел на фона на опитите ѝ да се намесва в Близкия изток и в световния Юг ", допълниНейнски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР