С вой на сирени на линейки и духова музика беше

...
С вой на сирени на линейки и духова музика беше
Коментари Харесай

Почитаме паметта на 7 медици, изгубили битката с COVID-19

С писък на сирени на коли за спешна помощ и духова музика беше почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, служители на реда, доброволци и жители, починали при спасяването на човешки живот. Тази година „ Денят на спасението” минава под знака на COVID-19.

Пред Паметника на медицинските чинове, починали във войните, в градинката пред ВМА, цветя и венци сервираха здравният министър Костадин Ангелов, шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски, кметът на София Йорданка Фандъкова, ръководителят на БЛС Иван Маджаров, ръководителят на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, представители на МО, НЗОК, БЧК и други публични лица.

„ Има още един случай на умрял доктор с COVID-19 от Ямбол. Бройката става 7. Използвам и днешния миг да прикани, посредством вас всички български жители да бъдат оптимално виновни както към себе си, по този начин и към всички техни близки, изключително в случай че имат такива които са в преклонна възраст, над 65 година, които са с хронични болести. Ако имат близки медици дано мислят и за тях “, сподели проф. Костадин Ангелов и благодари на всички, които работят на първа линия и са спомогнали да бъде преборена епидемията.

Той увери, че обстановката в страната е под надзор.

„ Всички огнища, които са зародили са санирани. Нямаме терзания във връзка с неспособност на лечебни заведения да се оправят с тази обстановка във връзка с легловия фонд, нямаме и липса на персонални защитни средства и консумативи “, разяснява здравният министър.

Директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски сподели, че денят се отбелязва от 2005 година и че през днешния ден ще връчат на над 45 доброволци признателни адреси и донори за това, че са помогнали в един тежък миг за нацията. Той изрази уважава си към жертвите на COVID-19.

„ Те отдадоха живота си, с цел да избавят други животи. Това е покъртително за мен. Такива саможертви са доста редки в нашия живот. И тази година нашата особена респект е точно към тях “, сподели Мутафчийски за жертвите на пандемията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР