С военен ритуал, възстановка и прожекция на аудио-визуалния спектакъл Царевград

...
С военен ритуал, възстановка и прожекция на аудио-визуалния спектакъл Царевград
Коментари Харесай

Велико Търново отбелязва Освобождението със спектакъла „Царевград Търнов – звук и светлина“

С боен обред, възстановка и прожекция на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “ Велико Търново ще означи Националния празник на Република България – Трети март, когато се навършват 142 години от Освобождението от турско иго. Програмата стартира в 10,30 ч. пред постройката на общината, където ще бъдат издигнати знамената на България, Европейския съюз и Старата столица.

Слово ще произнесе кметът на старопрестолния град Даниел Панов, а възпитаници ще показват литературно- музикална творба, отдадена на Освобождението. Връчена ще бъде и общинската академична премия „ Трети март ”. В 11,00 ч. пред паметника „ Майка България ” ще стартира военният обред по поднасяне на венци и цветя в символ на благодарност към паметта на българските герои. Ще бъде отслужен благослов, а привет за всички присъстващи ще насочат децата от Ансамбъл „ Търновче ”. В 10,00 ч. точно на 3 март стартира и безплатната пешеходна обиколка с сказка, проведена от Регионалния исторически музей. Сборен пункт е площад „ Съединение ” пред Музей „ Възраждане и Учредително заседание ”, който е и първият обект в тура.

Следват Музей „ Затвор ”, улица „ Гурко ” и монумент „ Майка България ”. В 20,00 ч. ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”. Прожекцията е подарък за всички поданици и посетители на старопрестолния град и ще може да бъде следена от площад „ Цар Асен I ”. Със заповед на кмета Даниел Панов е неразрешено разполагането на сергии, маси и други преместваеми обекти за търговски и обслужващи действия в центъра на Велико Търново на Трети март. Рестрикцията се отнася за продажба на промишлени и хранителни артикули, осъществяване на промоции и осъществяване на рекламни акции. Ограничението се отнася за цялото продължение на улиците „ Васил Левски “, „ Независимост “, „ Христо Ботев “ и площад „ Майка България “. Допуска се единствено едно изключение - позволено ще бъде слагането на преместваеми обекти за краткотрайна търговия – продажба на български национални флагове и балони.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР