С военен ритуал и заупокойна молитва в парк Тракия“ старозагорци

...
С военен ритуал и заупокойна молитва в парк Тракия“ старозагорци
Коментари Харесай

Стара Загора отбеляза 175 години от рождението на Капитан Петко Войвода

С боен обред и заупокойна молитва в парк „ Тракия “ старозагорци означиха 175-ата годишнина от рождението на Капитан Петко челник. 
За достойнството, гордостта и смелостта на войводата слово произнесе ръководителят на Тракийското сдружение „ Одринска епопея “ в Стара Загора Цанко Атанасов, който благодари и на Община Стара Загора за поддръжката, която оказва на тракийците. Той акцентира, че старозагорското сдружение ще взе участие в откриването на бюст-паметник на Капитан Петко челник в Алеята на бележитите българи в Борисовата градина в София на 18 декември.
Кметът Живко Тодоров, заместникът му Иванка Сотирова, началникът на отдел „ Култура “ в общинската администрация Диана Атанасова, шефът на VI главно учебно заведение „ Св. Никола “ Дарина Гайдарова, командирът на Втора механизирана бригада  бригаден военачалник Стоян Шопов и шефът на Драматичен спектакъл " Гео Милев " бяха отличени с почетни юбилейни медали. 
В честването на годишнината, проведено от община Стара Загора и тракийското сдружение, с ритуали участваха духовници от Старозагорската митрополия и военни от Втора тунджанска механизирана бригада. Сред формалните посетители на събитието бяха ръководителят на общинския съвет Мария Динева, общински съветници, жители и членове на тракийското сдружение. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР