С военен ритуал и полагане на венци и цветя пред

...
С военен ритуал и полагане на венци и цветя пред
Коментари Харесай

Гърневски със слово за 169 г. на Стамболов


С боен обред и полагане на венци и цветя пред паметника на едноименния площад пред постройката на Община Пловдив, на следващия ден -31 януари 2023г. от 11.00 часа ще бъде маркирана 169-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов . В тържественото честване ще вземат участие боен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и членове на комитет „ Родолюбие “.

Слово за държавника ще произнесе Спас Гърневски – политик и държавник, кмет на град Пловдив от 1 ноември 1995 до 1 ноември 1999г. и депутат в 44-тото Народно събрание, по чиято самодейност с Решение на Общински съвет – Пловдив през 1997 година площада носи името на Стамболов.

В първичния анонс за събитието бе оповестено,  че слово ще произнесе Радомир Чолаков – народен представител в 45-о, 46-о, 47-о и 48-то Народно събрание на Република България, само че заради служебни задължения той няма да може да участва. Припомняме, че Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов привиква изключително съвещание на Народното събрание на 31 януари 2023 година от 11.00 часа, като разпореждането е на съображение член 78, т.1 от Конституцията.

Водещ на церемонията ще е артистът от Драматичен спектакъл Пловдив – Стефан Попов.

На честването се чака да участват: Кметът на Община Пловдив, Областният шеф, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “ и шеф на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината и Областна администрация, Общественият медиатор към Община Пловдив, представители на политически и публични организации, жители и медии.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР