С водосвет и официална церемония за откриването отвори врати новоизграденото

...
С водосвет и официална церемония за откриването отвори врати новоизграденото
Коментари Харесай

Новият завод на Домусчиеви ще дава работа на над 200 квалифицирани специалисти

С водосвет и публична гала за откриването отвори порти новоизграденото дружество „ Биовет “ и “Хювефарма “ в Пещера, което ще създава фармацевтични артикули и фуражни добавки. Производствените мощности на новия цех на Кирил и Георги Домусчиеви разкриват над 200 нови работни места за разнообразни експерти в региона на химията, инженерството и биотехнологиите.

Церемонията почетоха министър-председателят Бойко Борисов и трима министри от кабинета – на стопанската система Емил Караниколов, на финансите Владислав Горанов и на околната среда и водите Нено Димов. Тук бяха още ръководителят на КЕВР Иван Иванов, кметът на града Николай Зайчев, някогашни и сегашни народни представители, както и доста посетители от страната и чужбина.

„ Радвам се, че след близо година и половина интензивен труд успяхме да стигнем до този миг, в който да го открием “, съобщи пред присъстващите единият притежател Кирил Домусчиев. Той акцентира, че планът е извънредно комплициран и може би е най-голямата инвестиция от сходен вид в целия Европейски съюз. Домусчиев добави още, че производството няма да разкрие доста работни места, към 200, само че те ще бъдат за топ експерти, които ще създават артикул с висока добавена стойност.

Бойко Борисов открива дружество с 200 работни места в Пещера
„ Всеки ден, през ден, се откриват фабрики. Въпреки рецесията в Европа, ние държим стопанската система “, похвали се министър председателят Бойко Борисов пред гостите. Той увери, че държавното управление поддържа с всевъзможни средства развиването на дребните общини, както с подобряването на изискванията за вложения, по този начин и с развиването на инфраструктурата.

Проектът в родопския град е част от тактиката на сдружението за напредък, а вложенията в него са с общ размер от 300 милиона лв., 200 милиона от които са финансирани със заем от проекта „ Юнкер “ на Европейска комисия през 2018 година

Инвестицията би трябвало да докара до 50% нарастване на индустриалния и ферментационния потенциал на сдружението.

От своя страна кметът на Пещера Николай Зайчев съобщи, че „ Биовет “ е компания, която носи и своята обществена отговорност, а това го демонстрира и последното подаяние в размер на 350 000 лв. за създаване на многофункционална спортна площадка. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР