С водосвет и молитва започна церемонията за официално откриване на

...
С водосвет и молитва започна церемонията за официално откриване на
Коментари Харесай

Стара Загора с най-новия и модерен скейт парк в страната

С водосвет и молитва стартира церемонията за публично разкриване на най-новото спортно украшение в Стара Загора.

Скейт паркът се намира в южната част на парк „ Артилерийски “ и към този момент е притегателно място за всички фенове на рисковите спортове. 

„ Това е едно неповторимо освен за нашия град, само че и за страната ни спортно оборудване. Призовавам всички, които му се радват и употребяват – спазвайте разпоредбите и сигурността “, сподели при откриването отрасловият зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на фирмата-изпълнител „ Смарт Билд Дигитал “, на строителите, които са дали всичко от себе си при построяването на скейт парка, както и на Скейтборд клуб „ Стара Загора “, които са били неизменима част от дейностите още от началото на плана. „ Следващата седмица Стара Загора ще е хазаин на интернационален конгрес “, сподели в задатък зам.-кметът. На 16 юли (събота) на скейт арената ще се организира професионално съревнование, което от думите на Георги Димитров от Скейтборд клуб „ Стара Загора “ – ще бъде запаметяващо се.

„ Каквото и да кажем през днешния ден е малко – отлично, Община Стара Загора, отлично и на инж. Георги Георгиев “, прочувствено поздрави присъстващите ръководителят на Българската скейтборд федерация Стефан Тонев. „ Това е същинско спортно украшение, което дава отговор на всички европейски и международни стандарти. Пожелавам на Скейтборд клуб „ Стара Загора “ да дават от ден на ден имена в нашия спорт. Да се употребяват дълго и без контузии всички такива уреди, които са от ден на ден в страната “, добави той и акцентира, че Община Стара Загора е една от дребното български общини, които се интересуват от това какво желаят младежите. От думите му стана ясно още, че занапред следва развиване в тази дисциплинираност. „ Скейтбордингът е приет на олимпийско равнище и от ден на ден притегля спортистите. Очакваме доста старозагорски имена в сан листите “, сподели още Стефан Тонев.

Съоръжението, което е извънредно атрактивно, е уместно за любителско и професионално каране на скейтборд, bmx, ролери, тротинетки и блейдове. Обхваща над 800 кв. м. Общата му повърхност, дружно с прилежащите елементи, е към 2 дка. Специализираната зона е с две съществени секции – „ Стрийт “ и „ Боул ”. Първата съчетава равна засилка, огромна и дребна секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана сцена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка. „ Боул “ секцията е от поредно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи оборудване с формата на брава на две равнища в дълбочина. На трите входа на скейт парка има табели, указващи разпоредбите за прилагане и сигурност.

Официални посетители на събитието бяха още общински съветници, началникът на отдел „ Спортни действия “ на Община Стара Загора Петко Крумов и основният специалист Таня Косева, медии и почитатели на рисковите спортове.

По време на празника през днешния ден имаше разнообразни демонстрации на скейтъри, байкъри, скутер райдъри и хиксъри от страната и чужбина. Много музика и страсти. В рамките на целия ден в непосредствена непосредственост е ситуирана галерия на тематика „ Български скейт паркове и по какъв начин се случва тяхното създаване “, както и фотографии на рискови спортове. Организаторите са планували за по-късно и прожекция на няколко български кино лентата, разкриващи елементи от екшън спортовете, които се практикуват у нас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР