С водосвет днес беше открито обновеното отделение по Трансфузионна хематология

...
С водосвет днес беше открито обновеното отделение по Трансфузионна хематология
Коментари Харесай

Откриха обновено отделение в русенската болница

С водосвет през днешния ден беше намерено обновеното поделение по Трансфузионна хематология в УМБАЛ „ Канев “ в Русе. Средствата – 300 хиляди лв., са дарени от едноименната фондация на канадския предприемач с български корени Игнат Канев. Миналата година той финансира преместването на детското поделение в болничното заведение и построи детска площадка за дребните пациенти.


Строителният бизнесмен Игнат Канев, който държи персонално да наглежда по какъв начин се употребяват дарените от него средства, пристигна за откриването на обновеното поделение по Трансфузионна хематология.
Игнат Канев: Удоволствието да видиш жителите да се радват, като виждам тук днеска… И да можем да помогнем на ония, които имат най-голяма потребност, туй е огромна работа, аз мисля.
Игнат Канев сподели още, че той и фамилията му постоянно ще са свързани с България, а неговото 4-годишно внуче към този момент приказва български наред с френския и британския.
Игнат Канев: То се знае, че ще оказвам помощ. Няма да ги нося под главата си. Така че безусловно ще вършим, в случай че не аз, моето семейство.  Игнат Канев връчи стипендии на студенти от Русенския университет Игнат Канев връчи стипендии на студенти от Русенския университет
Канадският строителен бизнесмен с русенски корени Игнат Канев връчи на четирима изявени студенти от Русенския университет първите интернационалните сти...

Отделение по Трансфузионна хематология в болница „ Канев ” беше преместено, с цел да се освободи повече пространство за разширението на отделението по Хемодиализа. Всички стаи са ремонтирани, направена е и просторна приемна, където кръводарителите да изчакват. Средно на месец отсам минават сред 350 и 400 донори.
доктор Биляна Цветанова – шеф на отделението по Трансфузионна хематология: Горе-долу толкоз са и кръвопреливанията на кръв и кръвни артикули, като тази потребност непрекъснато пораства. Малко са донорите, които безплатно, т.е. за никой съответен човек кръводаряват.
За улеснение на кръводарителите, а и на личния състав, е купено ново съоръжение за взимане на кръв. Остава обаче казусът с дефицита на лекари - макар че от месец имат млад сътрудник, в отделението продължава да има две свободни бройки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР