С внедряването на новите системи за сигнализация и телекомуникации по

...
С внедряването на новите системи за сигнализация и телекомуникации по
Коментари Харесай

Зам.-министър Занчев: С новите системи за сигнализация достигаме европейските нива на безопасност в жп транспорта

С внедряването на новите системи за сигнализация и телекомуникации по всички актуализирани жп трасета в страната доближаваме европейските равнища на сигурност в жп превоза. Това заяви заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев по време на пътешестване със скоростен трен в сектора Пловдив - Септември. В рамките на събитието беше направена проява на функционалностите на новите системи за сигнализация и телекомуникации по направлението Септември - Пловдив.

„ Преди към месец завърши осъществяването на плана за рехабилитация на жп линията от Септември до Пловдив. Това е втората напълно рехабилитирана права в страната, позволяваща придвижване на влаковете до 200 км/ч, сподели заместител - министърът. Преди модернизацията, дистанцията сред двата града с трен се изминаваше за 45-48 минути, а в този момент времето е понижено до 30 минути, уточни Велик Занчев.

Зам.-министър Занчев добави още, че вложените средства за създаване на новите системи за сигурност са малко над 91 млн. лв. по линия на Оперативна програма „ Транспорт " 2007 - 2013 година, а „ Талес Австрия Гмбх " са посочили извънредно високо равнище на осъществяване на плана. Аналогични системи към този момент действат по направлението Пловдив - Свиленград - турска граница, а доникъде на м. октомври Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура " ще разгласят търга за внедряването им по жп линията от Пловдив до Бургас, на стойност 196 млн. лв..

„ До два месеца ще влезе в употреба и Интермодалният терминал в град Пловдив и мога самоуверено да заявя, че градът се трансформира във значим, стратегически, транспортен център за страната ", съобщи Занчев. С реализацията на всички пътни и железопътни планове в региона сътворяваме условия за увеличение потенциала за обработка на товари и повишение на конкурентоспособността на българския транспортен отрасъл, добави той.

Участие в събитието, което се провежда от Талес Австрия Гмбх, взеха още изпълнителният шеф на Талес Австрия Гмбх Алфред Файдер, посланикът на Република Австрия Роланд Хаузер, представители на Френското посолство в България, на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, на Национална компания „ Железопътна инфраструктура " и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР