С влак от Полша италианският премиер Джорджа Мелони пристигна в

...
С влак от Полша италианският премиер Джорджа Мелони пристигна в
Коментари Харесай

„Италия е с вас до края“: Джорджа Мелони посети масовите гробове в Буча и Ирпин

С трен от Полша италианският министър председател Джорджа Мелони дойде в Украйна, където се срещна с украинският президент Володимир Зеленски и посети местата на всеобщите гробове, оставени след съветската окупация в Буча и Ирпин.

Италианският министър председател удостовери мощната поддръжка на Рим за битката на украинския народ за независимост.
Мисля, че е вярно да бъда тук, с цел да повторя позицията на италианското държавно управление. Тук съм, с цел да схвана от какво има потребност един народ, който се бори за свободата си. Винаги е друго да видиш със личните си очи и мисля, че това също оказва помощ на италианците да схванат какво се случва в Украйна.
Джорджа Мелони, министър председател на Италия

Италианският министър председател посети и Буча, където в първите дни на март 2022 година руснаците, пробвайки се да стигнат до Киев, избиха стотици души, съобщи RAI News. Тя сложи червени цветя в символ на респект към жертвите в всеобщите гробове.

„ Можете да разчитате на Италия, ние сме с вас през цялото време и ще бъдем до края. Имате цялата ни поддръжка “, съобщи Мелони.

Италианският министър председател дефинира като елементарна агитация думите на Путин от по-рано денем, че Русия направила всичко допустимо да реши спора в Донбас с мирни средства.

„ Надявах се на разнообразни думи, чаках стъпка напред: това, което чухме тази заран, беше пропагандата, която към този момент знаехме, само че обстоятелствата са разнообразни: той сподели, че работи за дипломация, с цел да избегне спора, само че истината е, че има някой, който е завоевател, и някой, който се пази, и парадоксът е, че тези, които са жертви на тази експанзия, към момента се пробват да показват кротичък проект “, уточни Мелони в края на визитата си в Ирпин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР