С Влади се оженихме късно. И двамата бяхме над тридесет.

...
С Влади се оженихме късно. И двамата бяхме над тридесет.
Коментари Харесай

Свекървата изчисли колко пари й дължим за помощта

С Влади се оженихме късно. И двамата бяхме над тридесет. Нито аз, нито той имахме лично жилище. Решихме да изтеглим заем. Купихме прекрасен апартамент в нова постройка. Изкарваме положителни пари, само че въпреки всичко нямаме непотребни средства за пилеене.

От няколко години не вървим на почивки, не купуваме маркови облекла и не вървим на заведения за хранене. Разбира се, задачите оправдават средствата.

Влади стартира да приказва за дете. В началото даже не желаех да слушам нищо на тази тематика, само че по-късно си помислих по кое време, в случай че не в този момент? Годините си минават, след четиридесет ще бъде мъчно както морално, по този начин и физически. Още повече, че ще взимам положителни пари за майчинството. Като цяло се взехме решение.

На първия ехограф ни очакваше изненада. Бях бременна с близнаци. По-късно разбрахме, че ще имаме момче и момиче.

Бебетата се родиха по-рано, на тридесет и четвъртата седмица. Имаха здравословни проблеми, популярност Богу, не доста съществени, само че всичките ни спестявания свършиха доста бързо. Когато децата навършиха една година, шефът ми се обади и изиска да отида на работа.

Парите не ни стигаха, макар че Влади си откри втора работа и отсъстваше съвсем от самото начало.

Наемането на бавачка е доста скъпо и рисковано да оставиш децата на чужд. Майка ми е болна, непрекъснато върви на процедури и е много стара, с цел да се грижи за дребни деца. Свекърва ми предложи да ни помогне. Тя беше пенсионерка, само че продължаваше да работи. Тя сподели, че към този момент е изтощена, време е да се пенсионира, ще напусне работа и ще седи с внуците си. Освен това Влади е единственият й наследник и тя желае да помогне. Живее близо до нас, на една спирка. Сутрин ще идва, а вечер Влади ще я кара до у дома.

С наслада се съгласихме, беше идеалният вид. Хладилникът постоянно беше цялостен с храна, тя се храни дружно с нас. Когато пазарим за нас, пазарим и за нея.

Но неотдавна се получи доста неприятна обстановка, след която не знам по какъв начин да поддържам връзка със свекърва си по-нататък. Една вечер седяхме, пиехме чай и тя сподели, че желае да отиде на отмора в Гърция. Нейната другарка щяла да върви и тя също би желала да отиде с нея. Аз и брачният партньор ми би трябвало да платим почивката й. И кой различен? Все отново тя напусна работа, с цел да седи с децата ни! Тя така и така не ни взема нито стотинка, само че би могла! Съпругът ми и аз бяхме шокирани от нейната дрънканица. Бяхме толкоз озадачени, че изначало даже не знаехме какво да й отгорим. Влади беше засегнат, тъй като тя сама предложи да се грижи за децата. Искаше да напусне работа и да си почине. Децата са много спокойни, свекървата постоянно имаше време за сериал и кафе.

Нямаме толкоз пари, че да платим пътуването й, не и най-евтиното, апропо. Ние от дълго време сме не запомнили какво е да отидеш на родното море, да не приказваме за чужбина. Така че свекървата бързо извади калкулатор и пресметна какъв брой костват услугите за бавачка, какъв брой време се е грижила за децата и сумата се оказа доста внушителна. В началото тя не загатна, че ще желае да й плащаме. И не ние бяхме основатели, тя сама го предложи.

Вижте още: Посетихме живота на децата, а в този момент сме изцяло сами

Според мен аз и брачният партньор ми сме прави, само че свекървата счита, че сме длъжни да й платим “услугите ”, тъй като тя се отхвърли от работата си поради нас, другояче самата тя щеше да спести за почивката.

Кой от нас е прав съгласно вас?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР