С високата си разпознаваемост и популярност Black Friday традиционно откроява

...
С високата си разпознаваемост и популярност Black Friday традиционно откроява
Коментари Харесай

eMAG отчита 60 млн. лева и 3 млн. посещения за Black Friday

С високата си известност и известност Black Friday обичайно откроява водещите трендове за развиването на електронната търговия в България, като тази година 75,3% от българите, живеещи в градски региони, на възраст сред 18 и 55 година споделиха желание да закупят най-малко един артикул по време на Black Friday, което е постоянна възходяща наклонност в съпоставяне със 72,7% през 2022 година По-висок обособен бюджет, една дестинация за разнообразни типове покупки, растеж на поръчките, платени с карта, са акцентите на eMAG Black Friday (Crazy season) 2023 през уикенда. Кампанията започва на 17 ноември и ще продължи до 27.11.2023 година

В 11-ото издание на шопинг акцията на онлайн ритейлъра в България клиентите са създали поръчки на обща стойност 60,8 милиона лв. за първите 3 дни на акцията, 17–19.11. Продуктите са от разнообразни категории, предлагани както от eMAG, по този начин и от 3 739 Marketplace търговци на платформата, като измежду най-популярните са детски артикули, артикули за всекидневието и домашния любим, огромни и дребни домашен уреди, парфюми, персонална грижа и козметика и, несъмнено – телефони, таблети и джаджи. Това издание удостовери, че хората са подготвени да похарчат повече за атрактивните покупко-продажби по време на акцията и са се възползвали от момента, с цел да купуват както дълготрайни артикули, по този начин и такива за ежедневна приложимост.Клиентите са закупили приблизително 3 продукта и част от тях са избрали и опцията за безлихвено заплащане на вноски.

От необикновените предложения, предлагани от търговци на платформата особено за акцията, огромен интерес са привлекли благородни метали и монети, ваучери за гориво, коли чартърен и почивки. Резултатите от акцията удостоверяват водещи трендове в развиването на електронната търговия в България: консолидиране на поръчките от една дестинация за разнообразни типове покупки, по-голямата част визитите идват от мобилни устройства и растеж на картовите заплащания (28,4% по отношение на 26,91% през 2022 г.).

Поръчките с най-висока междинна стойност на равнище клиент в петък, 17 ноември, са от Столична община – 423 лева./клиент, Пловдив – 401 лева./клиент, Варна – 395 лева./клиент, Бургас – 363 лева./клиент, Русе – 397 лева./клиент, Стара Загора – 364 лева./клиент, Плевен – 322 лева./клиент, Велико Търново – 314 лева./клиент, Перник – 366 лева./клиент, Казанлък – 409 лева./клиент, Шумен – 335 лева./клиент. Поръчката с най-вече броя артикули съдържа 94 продукта от разнообразни категории и е на стойност 364,93 лева

Не дребна част от поръчките, направени през eMAG Black Friday (Crazy season) уикенд ще бъдат доставени до денонощни автоматизирани станции на easybox, като първите поръчки бяха доставени в easybox още през първия ден на акцията.

„ Тазгодишният  eMAG Black Friday удостовери, че електронната търговия към този момент е константа в навиците за извършване на покупки на българите, с капацитет да отговори на упованията на клиентите във връзка с многообразие от продуктови категории, положителни предложения, разнообразни способи на доставка и заплащане. На eMAG Black Friday (Crazy season) уикенд платформата имаше над 3 милиона визити, като потребителите разполагаха с избор от разнородни артикули, включени в акцията, а 3 от 4 предложения, част от eMAG Black Friday, бяха с най-ниска цена на платформата за годината.*** Над 13 000 са новите клиенти, които са създали поръчки – това е явен знак за продължаващото повишаване на доверието в електронната търговия и известността на акцията, в която могат да се намерят положителни предложения за всеки усет и бюджет “, разяснява Силвиу Гугуи, шеф на eMAG България.

 

Водещи трендове на eMAG Black Friday(Crazy season) 2023, уикенд 17-19.11:

Акценти от началото на eMAG Black Friday 2023:

 

Трите поръчани продукта с най-висока стойност са:

 

Топ категории и брой артикули, поръчани от тях:

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР