С висока избирателна активност и при очаквана победа на поддръжниците

...
С висока избирателна активност и при очаквана победа на поддръжниците
Коментари Харесай

68% подкрепиха правото на аборт в Ейре, според exit poll

С висока изборна интензивност и при предстояща победа на поддръжниците на правото на аборт е завършил референдумът в Ейре. Това демонстрират първите резултати.

Според exit poll, към 68% от гласувалите са споделили " да " за отпадането на възбраната, която сега работи в законодателството.

Около два милиона души или 60% от записаните гласоподаватели отидоха на изборите, с цел да гласоподават в историческия референдум, с цел да решат дали да се резервира Осмата корекция, забраняваща абортите в нашата Конституция, или да я отстрани.

Двата резултата бяха предстоящи, защото предварителните изследвания сочеха висока интензивност и поддръжка за абортите.

Очаквано, голяма част, 87%, от гласоподавателите на възраст сред 18 и 24 години са декларирали, че са дали своят вот " Да ".

Седемдесет % от дамите гласоподаваха " да ", против 65% от мъжете, а всички възрастови групи под 65 година поддържаха гласуването.

Избирателните секции затвориха в среднощ българско време и скоро по-късно бяха оповестени първите резултати.

Допитването даже надминава всеобщата изборна интензивност от малко над 62% за референдума за тъждество на брака през 2015 година

Социологическите изследвания демонстрираха, че гласоподавателите ще отхвърлят една от най-големите забрани в света за преустановяване на бременността. Премиерът Лео Варадкар, който поддържа смяната, назова късмет, който се случва " един път на потомство ".

Страната узакони развода през 1995 година, а преди три години се трансформира в първата страна в света, която утвърди еднополовите бракове на референдум.

Кампанията за " Да " твърди, че повече от 3 000 дами пътуват до Англия всяка година, с цел да създадат аборт, а други нелегално поръчват медикаменти в интернет.

Правителството желае да отпаднат рестриктивните мерки за аборт до дванадесетата седмица от бременността.

Потребителите на обществените мрежи са разграничени по отношение на резултатите. Очаквано, католическата черква и консервативните кръгове оповестиха, че " Това е тъжна вест за Ейре, само че борбата продължава ", до момента в който дамите и по-либерално настроените ирландци се поздравиха с успеха за правото на дамата да има избор и " Влизането на страната в 21-и век ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР