С викове Оставка КТ Подкрепа протестира против сумарното изчисляване на

...
С викове Оставка КТ Подкрепа протестира против сумарното изчисляване на
Коментари Харесай

Протест заради работното време в „Автомобилна администрация”

С крясъци " Оставка " КТ " Подкрепа " стачкува срещу сумарното пресмятане на работното време в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " на кръстовището сред ул. " Гурко " и ул. " Дякон Игнатий ", съобщи БГНЕС.

Александър Иванов, ръководител на Фирмена синдикална организация в Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", съобщи пред БГНЕС, че той и сътрудниците му стачкуват поради въвеждането на сумираното пресмятане на работното време, защото по думите му то опонира на инструкция 200388 на Европейския съюз (ЕС). " Нашият шеф, както и България, нарушава директивата за работно време ", сподели той.
 
 БГНЕС

Иванов акцентира, че през 2011 година е трябвало да бъде транспонирана и към този момент е наложителна за България и добави, че към този момент имат и решение на Европейския съд по този мотив.

Той е безапелационен, че нищо няма да се промени. „ В момента господин Рановски е безпомощен. Той е систематичен извършител на Кодекса на труда и Закона за държавния чиновник, това сме го потвърдили и с инспекции в Инспекцията по труда. Той сега се пробва да каже, че прави нещо “, счита Иванов. По думите му няма по какъв начин да има денонощен надзор в ИА „ Автомобилна администрация “, тъй като персоналният състав е доста малко и е под санитарния най-малко. „ Той сега си пази топло работното място и тлъстата заплата, че прави някакви промени “, безапелационен е Иванов.

На въпроса какво желае да се случи, когато пристигна постоянно държавно управление на власт, Александър Иванов отговори: „ Искаме да станем на дневен работен ден. Нямаме искания да работим и нощно време, казусът е, че нямаме хора. За една точка за надзор ни трябват 10 индивида, а една дирекция на Пловдив, Смолян и Пазарджик разполага с 6 индивида и това ще докара до нарушение на Кодекса на труда. “
 
 БГНЕС

Липсата на фрагменти се дължи на неналичието на щатни бройки, изясни той. „ За да ни одобряват в Европейски Съюз през 2005 година по отчет трябваше да сме 500 инспектори, а сега сме 102. 2005 – 2006 година направиха експертите " инспектори ", с цел да покрием броя, а в идващия миг тези хора се занимават с административна работа “, сподели ръководителят на Фирмената синдикална организация и добави, че Рановски е направил смяна в Устройствения устав, която е неработеща. „ Работното ни време отива в път “, съобщи Иванов и посочи, че има случаи, при които 90% от времето минава в път, тъй като териториите на дирекциите са доста огромни и няма по какъв начин да отидеш от Пловдив до Мадан, защото пътят е три часа и половина отиване и още толкоз връщане. „ Като сложим и почивките и той работният ти ден е отпътувал “, сподели още Иванов.

„ Просто вършим нещо, подвигаме звук, споделяме, че вършим промяна, че ще се борим с пътната сигурност, само че в действителност нищо не вършат “, счита той.
Александър Иванов разгласи, че занапред митингите стартират и че работещите са пред протестни дейности поради прекомерно ниските заплати. „ Ние желаеме нарастване на заплатите. Искаме нови коли, условия на труд – нямаме столове по администрацията. Искаме ново съоръжение – нямаме пари за очила, нямаме пари за купони. Не са ни дали купоните. Договорили сме ги по 3 лв. дневно и по една минерална вода, защото по Наредба 11 ни се поставят, само че работодателят и това не може да ни даде. От нас единствено се желае “, показа Александър Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР