С викове "Искаме парите си", "Стига " и "Не може

...
С викове "Искаме парите си", "Стига " и "Не може
Коментари Харесай

Медицинските сестри излязоха на пореден протест

С крясъци "Искаме парите си ", "Стига " и "Не може повече " стотици медици от цялата страна се събраха пред Министерския съвет с искане за по-високо възнаграждение.
Протестът на медиците бе подсилен от главните синдикати: Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Президентът на конфедерацията на самостоятелните претенденти в България - Пламен Димитров влезе в Министерския съвет, с цел да внесе декларация с настояванията на медицинските експерти.
"Пари и ред незабавно или разпад! Искаме заслужен труд през днешния ден, на следващия ден ще е късно ", настоя пред протестиращите Пламен Димитров. Този път синдикатите застанаха зад медицинските експерти, откакто напролет на предходния им митинг се разграничиха от тях. По тази причина медицинските сестри нееднократно до момента се отричаха от профсъюзите.
Основното искане на лекарите и медицинските чиновници е минималната заплата в бранша да стартира от 900 лв. за експертите по здравни грижи в общинските болници; 950 лв. за експертите по здравни грижи в университетските лечебни заведения и надлежно 1100 лв. и 1200 лв. начална стартова заплата за лекарите.
В декларацията до премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев синдикатите показват решенията за опазването на здравето и упорстват ръководещите да ги чуят.
Те желаят смяна в законодателството, позволяваща на общините и страната, като притежатели на лечебни заведения да придобият права за доплащане на трудови хонорари.
Протестиращите желаят в идващия бюджет да се плануват повече средства, с цел да се изпълнят контрактуваните равнища на възнаграждение по Колективния трудов контракт за медицинските експерти. Медиците желаят и повече средства за издръжката на детското и учебното опазване на здравето, с цел да се изпълнят контрактуваните равнища във всички общини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР