С вх. номер ЕП-10-110 от 17 юни 2019 г. на

...
С вх. номер ЕП-10-110 от 17 юни 2019 г. на
Коментари Харесай

Емил Радев става евродепутат

С вх. номер ЕП-10-110 от 17 юни 2019 година на Централната изборна комисия е постъпило заявление от Мария Иванова Габриел, в което декларира, че няма да бъде член на Европейския парламент от Република България заради желанието й да продължи да работи като член на Европейската комисия. Заявление с идентично наличие е подадено и до Европейския парламент.
С писмо вх. номер ЕП-00-304 от 18 юни 2019 година на ЦИК Антонио Таяни, ръководител на Европейския парламент, е изискал преди 2 юли 2019 година да бъде посочено името на лицето, което има законно право и предпочитание да заеме мандата, от който се отхвърля Мария Габриел. С писмо с вх. номер ЕП-02-40 от 18 юни 2019 година на ЦИК Народното събрание на Република България е препратило на Централната изборна комисия писмото на Антонио Таяни.
Следващият претендент за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ " е Лиляна Павлова Павлова. С вх. номер ЕП-10-111 от 17 юни 2019 година на ЦИК е постъпило заявление от Лиляна Павлова, в което декларира, че не желае да бъде оповестена за член на Европейския парламент от Република България, в случай че се стигне до нейния ред в листата.
Следващият претендент за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ " е Емил Йорданов Радев.
На съображение член 57, алинея 1, т. 1 и член 392, алинея 1 от Изборния кодекс Централната изборна комисия реши:
1. Заличава Мария Иванова Габриел от листата на политическа партия "ГЕРБ " в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 година и анулира издаденото й уверение.
2. Заличава Лиляна Павлова Павлова от листата на политическа партия "ГЕРБ " в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 година
3. Обявява Емил Йорданов Радев за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ ". На Емил Йорданов Радев да се издаде уверение.
4. Да се уведоми Европейският парламент посредством Народното събрание на Република България за актуалното решение.
Решението да се обнародва в "Държавен вестник ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР