С вечерен хепънинг пловдивчани казаха НЕ на паметника на съветския

...
С вечерен хепънинг пловдивчани казаха НЕ на паметника на съветския
Коментари Харесай

Пловдивчани: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!

С вечерен хепънинг пловдивчани споделиха НЕ на паметника на руския окупатор Альоша и на искания на съветската страна, че той не би трябвало да се унищожава.

Този път протестната акция беше пластично разиграна на няколко равнища на хълма „ Бунарджика “ в града под тепетата. Най-долу, където е сврян бюстът на апостола на свободата Васил Левски уредниците разпънаха голям транспарант с надпис: „ Прости ни, Апостоле, че си под ботушана окупатора! “.

 01_02_24_plovdiv_1_ok.jpg
На върха на хълма, където е и паметника на съветския император Александър II, пловдивчани подчертаваха с посланието: „ Вашият Христос погуби нашите освободители “. Това е подигравателен отговор на появилите се през последната седмица изказвания на червени социалисти и подправени възрожденци, че Альоша е новият Христос на България, който путиновата империя брани.

 01_02_24_plovdiv_3_ok.jpg

А в подножието на руския войник с шмайзера бе сложена табела с надпис: „ Този монумент е отдаден на тези, които окупираха България, репресираха нейната интелигенция и я трансфораха от съвременна европейска страна в изостанала руски провинция “.

Инициатор и уредник на събитието за следващ път е пловдивският юрист Станислав Станев, подсилен от футболни почитатели, създатели и патриоти от града под тепетата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР