С вдигането на ограниченията за пътуване и недостатъците на здравните

...
С вдигането на ограниченията за пътуване и недостатъците на здравните
Коментари Харесай

Наплив за гражданство за най-безопасните страни в света

С повдигането на рестриктивните мерки за пътешестване и минусите на здравните системи, които Covid-19 сподели нескрито в редица страни, хората стартират да се надпреварват да стават жители на най-безопасните страни в света, изяснява Forbes. Най-безопасната от тях е Швейцария, сочи изследване на компанията за проучвания Deep Knowledge Analytics. Там към този момент конкуренцията е в разгара си - съгласно швейцарския статистически офис близо 12 хиляди души са подали документи за статут за престояване през юни. За съпоставяне подадените заявки през май са към 9 хиляди.

Нова Зеландия, Южна Корея, Германия и Япония допълват топ 5 на най-безопасните страни съгласно изследването, което следи индикатори като успеваемост на карантината, подготовка на здравната система и успеваемост на държавните управления. Към тези страни ползата за поданство или придобиване на статут за престояване също е висок. Имиграционният уебсайт на Нова Зеландия е покрит от запитвания - приблизително на всеки 30 секунди гражданин на територията на Съединени американски щати посещава уеб страницата през последния месец и съгласно публични лица ползата към миграцията в страната е повишен доста.

Нова Зеландия има най-успешната карантинна успеваемост в света, която на процедура отстрани предаването на Covid-19 вътре в страната. Всички нови случаи са свързани с пътуващите, идващи в Нова Зеландия, които би трябвало да се изолират за 14 дни след идването си.

Найт Франк, съветник за недвижими парцели, изяснява за Forbes, че 34% от интервюираните клиенти желаят да се реалокират в друга страна. От тях 2% показват, че се ориентират към Нова Зеландия, а други 2% сочат Португалия.

През май Португалия стана очевидец на рекорден брой претенденти за своята така наречен „ златна виза ", която предлага статут на престояване в подмяна на инвестиция. Така общо 270 претенденти изпратиха 146.2 млн. евро в португалската стопанска система в подмяна на паспорт тъкмо в миг, в който на нея са ѝ нужни средства.

„ Периодът на блокиране за нас бе извънредно претрупан ", разяснява Патриша Касабури, изпълнителен шеф на Global Citizen Solutions, която дава препоръки за капиталови визови стратегии по целия свят. Тя показва бързата реакция на португалското държавно управление против рецесията и относително дребния брой случаи като причина за известността на страната.

Семействата също по този начин преглеждат какво може да се случи, в случай че тази зима има втора вълна на Covid-19. „ Може би не е инцидентно, че положителното опазване на здравето е различен общ знаменател на тези страни, изброени като желани дестинации ", добавя Найт Франк. Така все по-голям брой хора търсят „ аварийно " място за престояване, вместо да одобряват второто поданство като алтернатива за безвизово пътешестване или за диверсифициране на вложенията си.

Най-скъпите страни

Все отново най-големият фактор, който дефинира какъв паспорт може да държите в ръцете си, е цената. Най-сигурната страна в света идва на висока цена - Швейцария предлага алтернатива единствено за престояване (а не гражданство), а претендентите подлежат на данъчни отговорности, започващи от 150 хиляди швейцарски франка (161 850 долара) до над 1 млн. швейцарски франка (1.08 млн. долара) годишно за нови поданици. Инвестиционните визи за Нова Зеландия стартират от 2 млн. $. Португалия е по-евтина - „ златната " й виза стартира от 350 хиляди евро (421 хиляди долара) за искащите да влагат в недвижими парцели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР