С вдигане на заплати и още по-големи социални придобивки военното

...
С вдигане на заплати и още по-големи социални придобивки военното
Коментари Харесай

С по-високи заплати опитват да запълнят некомплекта в армията

С повдигане на заплати и още по-големи обществени придобивки военното министерство ще се опита да запълни некомплекта в армията, стана ясно от думите на министър Стефан Янев. На годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, чиято тематика е адаптирането на българската войска към тактиката на НАТО за защита, министърът разгласи, че още тази година ще бъдат извършени състезания за всички незаети войнишки длъжности. Янев не сподели тъкмо какъв брой хора ще бъдат назначени, само че по последни данни незаетите места в армията са към 5000. Тази година ще бъде задвижен и планът за пазаруване на нови бронирани машини за Сухопътните войски.

Янев към този момент счита, че протичащото се към Украйна провокира отрицателни последствия и за сигурността на България. Според него районът, в който живеем, е изправен пред една от най-сериозните военно-политически рецесии от края на Студената война. Министърът акцентира, че всички решения за сигурността на страната се вземат от държавното управление, а не са наложени от НАТО.

Във връзка с батальонната група, с която България възнамерява да се включи в общите старания на НАТО за " проява на възпиращ капацитет " на напрежението в Украйна, Янев сподели, че ще се разиска опция в нея да вземат участие и американски военни. " Лятото евентуално ще имаме връзки по тематиката дали американски детайли, сили могат да вземат участие в състава на българската батальонна бойна група. Предстои среща на министрите на защитата на НАТО през идната седмица, в случай че не се неистина, и по-късно към този момент ще имаме небосвод за военно-техническите диалози ", сподели той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР