С вчерашното си предложение, имащо за цел спасяването на сделката

...
С вчерашното си предложение, имащо за цел спасяването на сделката
Коментари Харесай

Дейли телеграф: С вчерашното си предложение Тереза Мей склони глава пред своите опоненти

С вчерашното си предложение, имащо за цел спасяването на договорката й за Брекзит, министър председателят Тереза Мей склони глава пред съперниците си, написа вестник " Дейли телеграф ". То съдържа всичко, което желае (но което най-вероятно ще отхвърли при гласуване) Лейбъристката партия: краткотрайно оставане в митническия съюз, гарантиране на отбраната на околната среда и правата на служащите. За да бъде предлагането още по-приятно, в него бе включена и опцията за парламентарно гласоподаване дали да бъде извършен втори референдум за Брекзит. Утре е денят на европейските избори и в случай че някои поддръжници на Консервативната партия към момента се колебаеха дали да гласоподават за Партията на Брекзита, то Мей разсея подозренията им, акцентира " Дейли телеграф ".

Предложението на Тереза Мей английският парламент да гласоподава дали да има втори референдум за Брекзит е капан, написа Шон О`Грейди за вестник " Индипендънт ". Предложението за нов парламентарен избор по този въпрос звучи като фантастика. То в действителност е следващият опит на Мей да осуети взимането на дефинитивно решение за Брекзит. В момента в Народното събрание няма задоволителна поддръжка за втори референдум и сходно предложение евентуално ще бъде отхвърлено, а Мей знае това, отбелязва О`Грейди.

Вчерашното предложение на Тереза Мей за Брекзит не бе нито " ново ", нито смело. То ще се трансформира в следващия й неуспех, написа специалистът Том Кибаси за вестник " Гардиън ". Като се тръгне от митническия съюз и се стигна до правата на работещите, не се следи никаква смяна, т.е. не се чака предлагането на премиера да завоюва поддръжката на депутатите. Най-забележителното в предлагането бе оповестената опция за парламентарно гласоподаване за втори референдум за Брекзит, показва Кибаси.

Във вчерашната си тирада Мей сподели на депутатите, че ще имат " последния си късмет " да осъществят Брекзит при гласуването (на договорката й в парламента) при започване на идващия месец. По-точно обаче ще е да кажем, че това ще е последният късмет за Тереза Мей, която алармира, че ще се отдръпна от премиерския пост, в случай че съглашението й за Брекзит бъде отхвърлено от Народното събрание за четвърти път, написа американският ежедневник " Вашингтон пост ".

Новото предложение на Тереза Мей за Брекзит сякаш има за цел да завоюва за премиера поддръжката на опозиционната Лейбъристка партия. Сближавайки ненапълно позицията си с тази на лейбъристите, Мей рискува обаче да загуби поддръжници измежду консерваторите, написа " Ню Йорк таймс ".

Въпреки неуспеха на траялите шест седмици договаряния с водача на лейбъристите Джереми Корбин, (с новото си предложение) Мей се надява да завоюва поддръжката на част от депутатите от Лейбъристката партия, отбелязва френският вестник " Фигаро ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР