С възрастта, а и с постигането на определен успех, доста

...
С възрастта, а и с постигането на определен успех, доста
Коментари Харесай

Какво мотивира 88-годишния милиардер Уорън Бъфет да продължава да работи?

С възрастта, а и с постигането на избран триумф, много хора губят мотивацията да се развиват. Това обаче несъмнено не важи за именития вложител Уорън Бъфет. На 88-годишна възраст той продължава да е деен, макар че има премного средства за спокойни старини.

Всъщност Бъфет още на 27 години е милионер с помощта на сполучливите си бизнес инициативи, а през днешния ден има над 88 милиарда $ и е на трето място в листата на най-богатите хора на планетата. Въпреки това води много непретенциозен живот - към момента живее със брачната половинка си в къщата в Омаха, която купили преди години. Няма нито яхта, нито частен аероплан, нито остров, нито пък двадесет разнообразни първокласни коли. Самият Бъфет споделя за себе си, че е " творение на навика " и не обича измененията. Защо обаче продължава да работи, щом не е, с цел да натрупа благосъстояния?

На първо място, просто обича работата си. Казвал е в изявленията, че напряко " танцува " по пътя към офиса и обожава да беседва с " умните и забавни " хора там, написа Inc.

На второ място, Бъфет желае да усили оптимално цената на компанията си Bershire Hathawey. В последните три десетилетия се труди интензивно за това и счита, че в случай че го реализира, ще остави нещо потребно за обществото. Споделял е, че гледа на Berkshire Hathawey като на " незавършено произведение на изкуството "

Освен това, специалността " вложител " е като виното - с възрастта ставаш по-добър. Мъдростта и опита от годините работа разрешават на Бъфет да предсказва с огромна акуратност кое начинание ще му донесе триумф. Показателно е, че е спечелил 99% от актуалното си положение, откакто е навършил 50 години.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР