С възмущение посрещнахме новината за хулиганската проява срещу Паметника на

...
С възмущение посрещнахме новината за хулиганската проява срещу Паметника на
Коментари Харесай

МВнР осъди оскверняването с надписи на мемориала в Япония

С отвращение посрещнахме новината за хулиганската демонстрация против Паметника на мира в Хирошима. Това се показва в позиция на Министерство на външните работи, оповестена на формалната страница на министерството във фейсбук.

Намираме за възмутително и извънредно несвоевременно изразяването на футболни пристрастия върху този международен монумент на културата на ЮНЕСКО в памет на жертвите на нуклеарните бомбардировки. Категорично осъждаме похищението и сервира извинения на другарска Япония, показват още от външното министерство.



По-рано през днешния ден стана ясно, че мемориалът на мира в Хирошима е станал жертва на български вандали – на едно от огражденията в комплекса, отдаден на жертвите от атомните бомбардировки, е било изписано „Локо София“ с черен спрей.

Местните управляващи оповестиха, че търсят причинителите. От градската администрация оповестиха, че са извънредно разочаровани от вандалската демонстрация върху едно от най-емблематичните места, което се посещава от хора от целия свят, съобщи NHK World Japan.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР